Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2021/10/screenshot342619.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Дерби на кръга: Левски – Черноморец – Sportove
Намери ни
To Top

Дерби на кръга: Левски – Черноморец

Отборите на Левски и Черноморец се изправят един срещу друг в дербито на втория кръг от Националната Баскетболна Лига. Сблъсъкът между действащите шампиони и скритият фаворит за титлата през настоящия сезон започва в понеделник от 19:00 часа. Арена на битката е столичната зала “Универсиада”, която отново ще приветства зрители със “зелен сертификат” по трибуните си. Мачът ще се излъчи пряко в ефира на Max Sport 2.


Левски постави успешно начало на кампанията с 36-точков успех над Черно море Тича в първия кръг, но миналата седмица баскетболистите на Константин Папазов и Димитър Ангелов не успяха да продължат силния си старт и загубиха от Рилски спортист с 69:88. Това бе второто поражение на “сините” от Рилецо през настоящия сезон, след като загубиха и битката за Суперкупата с 85:91 в “Универсиада”.

Черноморец демонстрира страхотна игра от началото на сезона, като тимът на старши треньора Васил Евтимов записа две победи в първите си два мача – 80:66 над Академик (Пловдив) и 114:63 над Шумен. Новите американски попълнения на “акулите” – Тони Троха и Кортни Белджър, се вписаха чудесно в състава на бургазлии и бяха в основата на дебютните два успеха на Черноморец. Очаква се в ротацията на отбора от Бургас да се завърне Георги Боянов.

През миналия сезон Левски и Черноморец изиграха общо три мача, в които акцент бяха домакинските победи. Столичани записаха два успеха в София с 81:68 и 87:76, докато “акулите” си върнаха в Бургас при единственото си домакинство с 93:75.

Играчи на хоризонта – Чавдар Костов и Тони Троха

Чавдар Костов продължава да е основният точконосител в редиците на Левски, в отсъствието на контузения Христо Захариев. Опитният стрелец наниза поне 20 точки в първите си два мача от новия сезон – 28 при 10/11 стрелба от игра срещу Черно море Тича и 20 в дербито срещу Рилски спортист миналата седмица. Костов записва средни показатели от 24.0 точки, 2.5 борби и 1.5 отнети топки при 63% стрелба от игра в първите си два мача.

Постепенно Тони Троха се превръща в голямата звезда на на Черноморец. Крилото успя да запълни дупката, оставена от напускането на Марвин Смит, и в момента е един от водещите реализатори на “акулите”, както и най-добрият борец в тима от Бургас. Колумбиецът записва средно по 22.0 точки, 14.5 борби и 3.0 асистенции, като миналата седмица навъртя страхотния коефициент на полезно действие от 46 при разгрома над Шумен.

ЛЕВСКИ – ЧЕРНОМОРЕЦ 
ЗАЛА: “Универсиада” 
НАЧАЛО: Понеделник, 19:00 часа 
СЪДИИ: Венцислав Великов, Ивайло Ресиловски, Славчо Нучев 
ИЗЛЪЧВАНЕ: Max Sport 2

Гледайте Националната баскетболна лига, Купата на България, Евролига, Еврокупа и още много баскетбол на световно ниво в ефира на MAX Sport.

Ощр от категория Баскетбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558