Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2021/10/screenshot340509.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Италия спечели малкия финал в Лигата на нациите – Sportove
Намери ни
To Top

Италия спечели малкия финал в Лигата на нациите

Три месеца след триумфа си на Европейското първенство Италия завърши на трето място в Лигата на нациите, след като в малкия финал на финалната четворка надви Белгия с 2:1. Мачът се игра на стадиона на Ювентус в Торино, а всички голове паднаха след почивката. Николо Барела вкара за 1:0 за домакините секунди след началото на второто полувреме, а в 65-ата съотборникът му Доменико Берарди удвои от дузпа. Междувременно съперникът удари три греди, но стигна само до едно попадение, дело на младока Шарл де Кетеларе в 86-ата.


В битката за трофея тази вечер (21:45 часа) Испания излиза срещу Франция.

Очаквано европейските шампиони започнаха без Жоржиньо, който беше оставен на пейката. Титуляри бяха Мануел Локатели, Доменико Берарди Франческо Ачерби, Джакомо Распадори и Лоренцо Пелегрини, които не започнаха в полуфинала дни по-рано. Лентата беше на ръката на Джанлуиджи Донарума, като по този начин 22-годишният вратар се превърна в най-младия капитан на Италия от 1965 година насам, когато тази чест се пада на Джани Ривера. 

30

Италия - Белгия (Лига на нациите)

“Червените дяволи” пък не можеха да разчитат на Ромелу Лукаку и Еден Азар, които бяха освободени от тима заради травми. По тази причина в атака започнаха Митши Батшуай, Яник Ферейра Караско и Ханс Ванакен от Брюж. Кевин Де Бройне беше резерва и се появи при 0:1. 

30

Италия - Белгия (Лига на нациите)

Домакините можеха да излязат напред още във 2-ата минута, когато Федерико Киеза излезе на добра позиция, но ударът му беше блокиран. Секунди по-късно нападателят на Ювентус отправи нов опасен шут, но в аут. Белгийците отправиха първия си изстрел в 7-ата минута, като го нанесе Батшуай. Топката обаче мина над гредата. 

30

Италия - Белгия (Лига на нациите)

В 18-ата минута Берарди накара Тибо Куртоа да се намесва след удар с левия крак. Распадори пък получи още по-добър шанс две минути след това, но завършващият му удар не беше убедителен. 

Гредата спаси „адзурите“ в 25-ата минута след шут на Салемакерс.

До самия край на полувремето не се случи почти нищо интересно. Във финалните секунди обаче Киеза беше изведен сам срещу Куртоа, но вратарят спаси сигурен гол.

Втората част стартира с гол на Николо Барела (46′) – 1:0 за Италия. Халфът на Интер реализира с хубав удар след избиване след корнер. 

Попадението „даде криле“ на домакините и през следващите няколко минути те не спираха да нападат. Всичко това принуди селекционера на Белгия Роберто Мартинес да вкара Кевин Де Бройне в игра. И само секунди по-късно – точно в 60-ата минута, Миши Батшуай удари втора греда. 

„Адзурите“ бързо нанесоха втория си удар, след като Берарди удвои от дузпа в 65-ата минута. Реферът посочи бялата точка след нарушение на Тимоти Кастан срещу Киеза. 

„Червените дяволи“ бяха на крачка от гол в две ситуации в рамките на 69-ата минута. В първия случай, при наглед безобидно центриране, Донарума изпусна топката точно до Батшуай, но той не успя да я насочи. Веднага след това стражът се реваншира с отлично спасяване след засичане на Тоби Алдервейрелд. В 77-ата вратарят на ПСЖ пак се справи след удар от воле на бившия играч на Тотнъм. 

И когато Донарума не можеше да спаси, на неговата страна пак бяха гредите. Така в 82-ата страничният стълб за трети път лиши Белгия от гол, този път след изстрел на Караско. 

Все пак „червените дяволи“ намалиха. Това се случи в 86-ата, когато започната от Куртоа акция мина през Де Бройне и беше завършена от друга резерва – Шарл де Кетеларе. 

След това обаче италианците не се пречупиха и стигнаха до победата. 

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558