Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2021/10/screenshot340261.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Световните квалификации навлизат в решаваща фаза – Sportove
Намери ни
To Top

Световните квалификации навлизат в решаваща фаза

Съботният ден предлага цели 14 мача от световните квалификации в зона „Европа“. Пресявките по пътя към финалите в Катар вече бяха преполовени и част от фаворитите натрупаха преднина пред конкурентите си в отделните групи, но други изпитват затруднения и не могат да си позволят повече грешни стъпки.

България ще се опита да запише втора победа срещу Литва и първа като гост в квалификациите. Ако спечелят трите точки във Вилнюс, възпитаниците на Ясен Петров ще запазят шансове за второто място в група „С“, заемано в момента от Швейцария.


„Кръстоносците“ приемат Северна Ирландия и се нуждаят от задължителен успех, за да съкратят изоставането си от водача Италия.

В група „А“ водачът Португалия почива и може да бъде изпреварен от Сърбия. Западните ни съседи едва ли ще допуснат изненада при визитата си на Люксембург, след като през септември изпуснаха ценни точки срещу Ейре в Дъблин. Ирландците още нямат победа, но а днес гостуват на Азербайджан, който е другият тим на дъното.

Подобна е ситуацията и в група „В“, където фаворитът Испания има ангажименти във финалната четворка на Лигата на нациите. Швеция може да се доближи само на точка от „Ла Роха“ с евентуален успех в домакинството на Косово, а Гърция гостува на Грузия и трябва да победи, ако иска да остане в битката за второто място.

Световният шампион Франция е без конкуренция в група „D“, но останалите 4 тима имат реални шансове за втората позиция. Финландия посреща Украйна в Хелзинки с амбицията да дръпне с 3 точки пред съперника си, а Босна и Херцеговина на Ивайло Петев ще търси първа победа от началото на квалификациите при гостуването на Казахстан.

Група „F“ е доминирана от Дания. „Червения динамит“ е с шест победи от шест мача и голова разлика 22:0. Ако не допуснат грешка срещу Молдова в Кишинеу, датчаните ще направят още една огромна крачка към класирането си за финалите догодина. Много важен ще е изходът от мача между Шотландия и Израел, които са разделяни само от точка в полза на „гайдарите“, а Австрия ще трябва на всяка цена да надвие Фарьорските острови като гост, за да не отпадне окончателно от гонитбата за втората позиция.

В група „I“ водачът Англия ще има лесно гостуване на Андора, а на Полша предстои безпроблемно домакинство срещу Сан Марино. Ключовият двубой е между Унгария и Албания в Будапеща. Албанците са втори в подреждането, с аванс от две точки пред маджарите, и дори равенство днес ще ги устройва. 

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558