Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2021/09/screenshot338775.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Венцеслав Стефанов: Проблемът с школите не е на БФС, едва 3 отбора са приели предложената програма – Sportove
Намери ни
To Top

Венцеслав Стефанов: Проблемът с школите не е на БФС, едва 3 отбора са приели предложената програма

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов категорично заяви, че проблемът с школите в България не е на БФС. 

„Вината на БФС относно проблема с школите се спекулира твърде много. От 4 години във футболния съюз е приета програмата на Аякс – всички отбори да работят по една и съща програма, а само 3 отбора са я взели. Нямаме право да накараме даден клуб да работи по тази програма.


Ти я осигуряваш, подсигуряваш методисти, но клубовете я отхвърлят. Който и да дойде на власт, не може. Един клуб го издържа общината, друг – Пешо, трети – Гошо. Всеки сам си решава как да работи. В западните държави се процедира по друг начин. Общината осигурява определени средства и казва как да се работи.

През всичките мои години във футбола съм инвестирал много средства. Няма да назовавам точна цифра, тъй като не гледам назад. Давам ги от сърце и душа за спорта. Друго е да претендираш за някакъв пост без основание. Само 500-600 деца са в Славия – това са разходи за топла вода, пътувания, отопления, осветления, поддръжка на терени, екипировка. И идва човек отвън, който казва, че ще промени нещата. Ако си Абрамович и хвърлиш 1 млрд. лева да промениш нещата в спорта, ще те разбера“, започна той.

„Политиката на БФС е неразривно свързана с политиката на държавата. Съюзът има някакви пари, които може да идват от Европа, но те са една капка в морето. Това по никакъв начин не може да промени статуквото и начина на работа в българския футбол. Федерациите нямат право да наказват някой, който няма желание да работи по програмата, която свеждат. БФС може и трябва да промени работата с общините. Следващите управляващи би трябвало да работят заедно с държавата за доброто на спорта. Без помощта на държавата никой не може да направи нищо съществено. Следващите управляващи ще сменят персонала в БФС и на третия месец ще ги бият с камъни. Има да се оправят много „криви краставици“ – и при съдиите, и в различните комисии. Но това коренно няма да промени нещата в българския футбол. Те могат да бъдат променени, ако се хванем ръка за ръка с държавата, общините и клубовете. Така, както е в други държави. Там всяка година даваш отчет на държавата за това какво си направил през последните месеци“, завърши Стефанов.

Ощр от категория efbet Лига


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558