Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2021/09/screenshot338583.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Новият IONIQ 5 надделява срещу конкуренцията в сравнителните тестове – Sportove
Намери ни
To Top

Новият IONIQ 5 надделява срещу конкуренцията в сравнителните тестове

След пускането си на пазара през юни 2021 г., IONIQ 5 предефинира електрическата мобилност в много отношения. Това вече е потвърдено от две известни немски автомобилни списания, Auto Bild и auto motor und sport. И в двете списания изцяло електрическият CUV със   72,6 кВч батерия, HTRAC задвижване на всички колела и мощност от 305 к.


с. спечели най – новите сравнителни тестове. 

Редакторите похвалиха неговия простор, комфорт, задвижване и динамика, както и високата стойност при препродажба в рейтинга на разходите. Изцяло новият модел на новата марка на Hyundai получи специално признание за своята иновативна 800-волтова технология за зареждане, която позволява зареждането на батерията от 10 до 80 процента за 18 минути – половината от времето на своя конкурент. Като цяло напълно електрическият CUV завърши сравнителния тест с общо 577 точки – 14 точки пред конкуренцията. 

В теста на auto motor und sport IONIQ 5 в крайна сметка спечели четири от седемте категории: Каросерия, Задвижване, Околна среда и Разходи. Това беше отразено в заключението на съдиите: 

„IONIQ 5 вдъхва живот на електрическия бизнес с мощно зареждане и динамично шофиране, ретро елементи в дизайна, обширни нива на регенеративно спиране и добра функция за търсене на зарядни станции.“ 

Ограниченото издание IONIQ 5 Project 45 беше почти три пъти презаредено в рамките на 24 часа след стартирането и оттогава интересът на клиентите продължава да е висок. С триумфи в Auto Bild и auto motor und sport, IONIQ 5 продължава своята победна серия в сравнителни тестове. В средата на август той вече спечели сравнителен тест в Auto Zeitung. В допълнение, той взе четири награди в Auto Express New Car Awards 2021, включително титлата „Автомобил на годината“. 

IONIQ 5: Нова ера на електрическата мобилност IONIQ 5 е първият модел от новата марка IONIQ. Той се основава на електрическата глобална модулна платформа (E-GMP), разработена от Hyundai Motor Group специално за електрически превозни средства с батерии. Тази платформа предлага на клиентите избор от два размера на батерията-58 и 72,6 кВч – и избор на HTRAC задвижване на всички колела или задни колела за IONIQ 5. 

В зависимост от конфигурацията, електрическият автомобил може да постигне системна мощност до 225 кВ/305 к.с. и предлага пробег до 481 километра, според WLTP. Особено усъвършенствана е 800-волтовата технология на BEV, която позволява и двете опции на батерията да се зареждат от 10 до 80 процента в рамките на 18 минути, когато са свързани към ултра зарядна станция. В допълнение, функцията Vehicle-to-Load може да се използва за захранване на електрически устройства, от лаптопи до електрически скутери, с 230-волтов променлив ток. В допълнение към широката гама от опции за задвижване, IONIQ 5 предлага и иновативни функции в интериора. 

Естествените материали, включени в интериорния дизайн, подчертават устойчивия характер на автомобила. Електрическите регулируеми предни седалки осигуряват максимален комфорт: те позволяват на водача и пътника отпред да се облегнат назад под ергономично оптимален ъгъл. 12,25-инчова информационно-развлекателна система и дигитално табло отразяват усъвършенстваната свързаност на автомобила. А централната конзола и задната седалка могат да бъдат преместени, за да позволят гъвкаво използване на интериора.

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558