Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2021/09/screenshot337785.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Йосиф Панов пред Sportal.bg: Усик ще е най-тежкият съперник на Джошуа от мача с Кличко насам – Sportove
Намери ни
To Top

Йосиф Панов пред Sportal.bg: Усик ще е най-тежкият съперник на Джошуа от мача с Кличко насам

Носителят на шампионския пояс на Българския професионален боксов съюз Йосиф Панов направи своя анализ и даде предположение за развитието на дългоочаквания дуел в тежка категория за три от четирите световни титли между Антъни Джошуа и Александър Усик. Британско-украинският сблъсък ще се състои около полунощ в събота срещу неделя българско време пред 65 000 зрители на стадиона на Тотнъм в Лондон.

Панов, освен че е един от най-прогресиращите български боксьори, е голям фен на международната професионална сцена и следи отблизо изявите както на AJ, така и на обединения безспорен шампион в полутежка категория.

„Гледах кантара и видях, че Джошуа тежи към 109 килограма, а Усик – 100.


Джошуа изглежда много изтрениран и много изпилен, пак има мускулна маса и личи, че е свеж“, каза Йосиф Панов пред Sportal.bg. „Изглежда подготвен за всякакъв развой на този мач. Определено битката ще бъде на високо ниво и ще има много боксова игра, но според мен Усик не може да спре Джошуа, защото последният път срещу Чисора видях, че той няма тази сила за тежка категория.

Като цяло Усик е уникален боксьор, той също е олимпийски шампион, но Джошуа е хем силен, хем пресиращ, изглежда в страхотна форма. Усик е качил няколко килограма и това може само да го забави, едва ли е качил по-голяма сила, визуално не стои толкова добре. Но ще има своя шанс, защото в предишните мачове на Джошуа сме го виждали да изпада в едни критични ситуации. Това е нормално за една голяма боксова среща, но Усик е много умел боксьор и ако издебне такъв момент, може да спечели, както стана срещу Тони Белю.

Джошуа срещу Кубрат Пулев беше 113-14 килограма, а сега тези 5-6 килограма надолу само ще му повишат силата. Според мен в първите два-три рунда AJ ще бъде по-предпазлив, но ще води боя, докато Усик ще дебне на контри и на засичане. Ще бъде доста интересно в началото, защото който сгреши първи, ще бъде наказан. Ще има много финтове и при всяка грешка ще има наказан с удари.

Усик може да издържи 12 рунда срещу Джошуа, той е голям талант и е много издръжлив. Все пак, това е тежка категория и всичко може да се случи. Според мен победител ще бъде Антъни Джошуа с нокаут между седми и девети рунд. Но излиза срещу абсолютния шампион в полутежка категория и това ще му бъде най-тежкия мач от този с Владимир Кличко насам.

Все пак, с Кличко беше невероятен мач, сега срещу Усик ще е най-трудният оттогава насам. Анди Руис просто го нацели първия път. Но очаквам срещу Тайсън Фюри да му бъде най-трудно. Фюри е доста разнообразен, силата му е, че е неудобен, а и по-големи габарити“, каза Панов пред Sportal.bg.

Ощр от категория Бойни Спортове


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558