Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2021/09/screenshot336111.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Пинчера се готви за завръщане в бокса – Sportove
Намери ни
To Top

Пинчера се готви за завръщане в бокса

Една от големите легенди на българския бокс Даниел Петров обяви желанието си да се завърне в любимия спорт. Олимпийският шампион от Атланта 1996 и сребърен медалист от Барселона 1992 заяви, че планира треньорска кариера.

Пинчера, както е известен варненецът, получи днес „Златен трикольор“ по повод 50-годишния си юбилей. На церемонията присъства главният треньор на женския национален отбор Ангел Ангелов, който беше начело на представителния ни тим на Игрите преди 25 години.


Специална изненада за Петров беше и появата на олимпийската шампионка от Токио 2020 Стойка Кръстева.

„Имам желанието отново да съм част от бокса. Искам да се върна и да помогна на младите, да им предам знанията си, за да успеят и те в този спорт. Смятам, че имам още какво да дам на децата“, коментира Даниел Петров.

Той допълни, че най-вероятно това ще се случи в боксовия клуб на Локомотив София, където треньори вече са Стойка Кръстева и Борислав Георгиев.

Пинчера припомни истории от близкото минало и големите успехи, които постигна на ринга. Легендата е най-титулуваният български боксьор, като има общо 12 медала от големи международни турнири, сред които световна и две европейски титли.

Ощр от категория Бойни Спортове


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558