Намери ни
To Top

Желан от Милан отказа да играе за Брест, от клуба са разочаровани

Спортният директор на Брест Грегори Лоренци разкри, че атакуващият халф Ромен Февр сам отказал да пътува за мача срещу Страсбург, който тимът му загуби с 1:3. Причината е желанието на 23-годишния играч да се предпази от контузия, в случай че премине в Милан, който се опитва да го привлече. Заради своето своеволие Февр ще бъде санкциониран от клуба, закани се неговият шеф.

“Намираме се в преговори, но сме разочаровани от отношението на играча.


Вчера бяхме много изненадани, когато той ни заяви, че няма да пътува за Страсбург с нас. Не е, защото е против клуба, или че не го пускаме да си тръгне, но по-скоро взе това решение, за да избегне риска да навреди на потенциалния си трансфер. Той предпочете да не изиграе мача. Беше изненадващо да разберем за това 10 минути преди да тръгнем. Днес Брест взема неговия избор предвид и ще предприеме решения, за да покаже на останалите играчи, че така не си уреждаш трансфер, така че Февр ще бъде санкциониран. 

Оставаме с впечатлението, че сме заложници заради неговото поведение. Ясно е, че това няма да остане без последствия. Футболистите не вземат решенията при трансфери, клубовете го правят. Да, има текущи преговори и отказахме вече една оферта. Остават 48 часа преди крайния срок, но сме далеч от споразумение. Вземайки предвид случилото се, трябва да реагираме с нашите глави, а не с предчувствието, което имаме”, коментира Лоренци пред Telegramme Sport.

Според Джанлука Ди Марцио, след като е било отказано предолжението за 10 млн. евро, Милан е направил нова оферта за Февр в размер на 10 2,5 млн. евро, докато Брест настоява да получи 15 млн. евро за своя футболист.

Ощр от категория Световен футбол