Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2021/08/screenshot330869.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Алавес 0:0 Реал Мадрид, следете мача тук! – Sportove
Намери ни
To Top

Алавес 0:0 Реал Мадрид, следете мача тук!

Новият сезон за Реал Мадрид започва с гостуване на Алавес. Резултатът до момента е 0:0. “Белите” до последно бяха в битката за титлата през миналата кампания, но тя беше спечелена от градския им съперник Атлетико Мадрид. Кралският клуб вече има нов треньор в лицето на Карло Анчелоти и се нуждае от успешен старт, за да заяви шампионските си амбиции.


 

Алавес имаше труден сезон, в който единствената цел беше да се спаси от изпадане. В крайна сметка тимът финишира на 16-о място и за шеста поредна година ще е част от испанския елит. Баските по традиция са силен домакин и ще се опитат да затруднят максимално имения си съперник на “Естадио Мендисороса”. 

По време на подготовката Алавес изигра общо 7 контроли, като спечели 4 от тях. В последната си проверка тимът на Хави Кайеха надви с 1:0 Леванте. 

Атаката на домакините ще водят Едгар Мендес и Хоселу, а Лукас Перес е сред резервите. Факундо Пелистри и новото попълнение Таичи Хара също не са в титулярния състав.

Реал се показа само в два мача – загуба от Рейнджърс и равенство с Милан. Клубът беше доста пасивен на трансферния пазар, като привлече единствено Дейвид Алаба, но се раздели с двамата си титулярни централни защитници – Серхио Рамос и Рафаел Варан. 

За повторния си дебют начело на испанския колос Анчелоти не може да разчита на Тони Кроос, Ферлан Менди, Даниел Карвахал, Алваро Одриосола и Даниел Себайос. Еден Азар до последно беше под въпрос, но започва като титуляр. Карим Бензема се възстанови след прекаран коронавирус и също започва от първата минута, а офанзивното трио допълва Гарет Бейл. Федерико Валверде заема мястото на Кроос до Лука Модрич и Каземиро в средата на терена. В първия си официален мач за Реал Алаба ще действа като ляв бек, а в центъра на защитата ще си партнират Начо Фернандес и Едер Милитао.

Домакините бяха по-агресивни в началните минути и Едгар Мендес отправи удар с глава, но топката мина над вратата, пазена от Тибо Куртоа. Белгиецът спаси рутинно изстрел на Луис Риоха, преди „белите“ да вземат инициативата и да започнат атакуват опасно по фланговете.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558