Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2021/08/screenshot329703.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Съдът задължи френска телевизия да си спазва договора с Лига 1 – Sportove
Намери ни
To Top

Съдът задължи френска телевизия да си спазва договора с Лига 1

Френският телевизионен канал Canal бе задължен от френския съд да спазва договора си да излъчва по 2 мача от Лига 1 всяка седмица, което е пречка за телевизията в спора й и конкурента от beIN Sports. Решението на търговския съд в парижкия квартал Нантер дойде точно преди старта на сезона в Лига 1 петък. От Canal заявиха, че ще обжалват решението. 

Телевизионният канал купи пакета от 2 мача от Лига 1 от beIN Sports, преди да пропадне пропадне огромната сделка с Mediapro за другите 8 мача от кръга.


Това позволи на Amazon да купи правата за излъчването на мачовете за много по-малка сума, отколкото плати Canal . „Докато Canal трябва да плаща 332 милиона евро на сезон, за да излъчва два мача на кръг, Amazon ще излъчва по 8 мача всяка седмица, включително и 10 най-добри дербита на сезона за 250 милиона евро или сумата за всеки мач е около 6 пъти по-малка“, се казва в изявлението.

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558