Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2021/07/screenshot328149.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Алкарас се класира за своя първи финал в турнир на АТР – Sportove
Намери ни
To Top

Алкарас се класира за своя първи финал в турнир на АТР

Соченият за бъдеща звезда в професионалния тенис 18-годишен Карлос Алкарас ще играе за първи път на финал в турнир на АТР, след като елиминира Алберт Рамос-Виньолас с 6:2, 7:6 (3). 18-годишният испанец няма да забрави скоро този паметен за него момент, след като острани сънародника си, който е и водач в основната схема на турнира.

Алкарас стана и най-младият финалист в турнир на ATP след Кей Нишикори, който спечели Делри Бийч през 2008-а година.


На финала той ще спори за титлата с опитния французин Ришар Гаске, номер 4 в схемата, който се справи в три сета с Даниел Алтмайер (Германия) със 7:6 (2), 3:6, 6:3.

„В момента съм завладян от емоции“, заяви младокът. „Това е моят първи финал в АТР, така че мога да кажа, че се наслаждавам на всичко в Умаг. Наистина се радвам, винаги ще я помня тази Синя лагуна, добави Алкарас, имайки предвид тенис центъра Плава Лагуна на брега на Адриатическо море.

Алкарас за първи път влезе на голямата сцена миналата година, когато на 16 години на турнира в Рио де Жанейро отстрани отново Алберт Рамос-Виньолас, но тогава за повече от 3 часа битка. Днес му трябваха два часа и 1 минута, за да спечели и след тайбрек във втория сет.

В първия сет Алкарас проби при първите си две вмъзможности в началните два гейма, а след това увеличи преднината си на 5:1. Втората част тръгна също добре за него, след като дръпна с 3:1, но допусна изравняване за 3:3 само гейм преди да изтърве четири брейк-пойнта за 4:2. Последваха нови две равенства при 4:4 и 6:6, което докара нещата до тайбрек.

В другата полуфинална среща 35-годишният Гаске, поставен под номер 4 в решетката на турнира, се класира за първи финал от три години насам. Опитният французин спечели със 7:6 (7:2), 3:6, 6:3 след 3 часа и 11 минути на корта срещу германеца Даниел Алтмайер. Гаске, който не е играл финал от Бастад през 2018-а година, гледа към своята 16-а титла в кариерата срещу испанската сензация.

Ощр от категория Тенис


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558