Намери ни
To Top

Барти ще играе на полуфиналите на „Уимбълдън“

Ашли Барти се класира за полуфиналите на Откритото първенство по тенис на Великобритания. Поставената под номер едно австралийка победи в два сета с 6:1, 6:3 своята сънародничка Айла Томлянович за 66 минути. Лидерката в световната ранглиста три пъти спечели началния удар на Томлянович в първата част, за да вземе аванс в резултата. Във втория сет двете тенисистки си размениха общо пет пробива, но Барти се поздрави с краен успех след втория си мачбол.


Ашли Барти, която спечели „Ролан Гарос“ 2019, постигна 23 печеливши удара и 5 точки от сервис в двубоя срещу Томлянович.

На полуфиналите в английската столица Барти ще се изправи срещу шампионката на „Уимбълдън“ от 2019 година Анжелик Кербер.

„Това е невероятно. Айла оказа огромна съпротива. Ние сме съотборнички за „Фед Къп“, тя винаги ме кара да давам най-доброто. Всички австралийци у дома са горди и наистина беше приятно да бъдем на един корт днес. Това е сбъдната мечта. Благодарна съм, че мога да я изживея“, заяви Барти след победата си над Айла Томлянович.

Ощр от категория Тенис