Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2021/07/screenshot325205.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Оже-Алиасим спря Зверев на “Уимбълдън” след здрава битка – Sportove
Намери ни
To Top

Оже-Алиасим спря Зверев на “Уимбълдън” след здрава битка

Феликс Оже-Алиасим спря похода на Александър Зверев на “Уимбълдън” след здрава петсетова битка, завършила с успех на канадеца с 6:4, 7:6(6), 3:6, 3:6, 6:4. Срещата бе от 1/8-финалната фаза на турнира и продължи над 4 часа.

Двамата се “захапаха” още от самото начало на мача. Зверев пръв взе преднина с пробив за 3:2, но след един маратонски гейм Оже-Алиасим върна пробива за 4:4, а след това с втори пробив в десетия гейм затвори и сета в своя полза.


Зверев обаче не изглеждаше притеснен и още в първия гейм на втория сет проби подаването на съперника, като дълго време поддържаше преднината си от два гейма. Отново обаче ключов се оказа осмия гейм, в който по категоричен начин канадезът върна пробива за 4:4, а впоследствие сетът трябваше да бъде решен в тайбрек. Там двамата играеха на практика точка за точка, но Оже-Алиасим успя да наложи волята си и да спечели с 8:6 и да поведе с 2:0 сета.

Александър Зверев

Зверев обаче нямаше намерение да се предава и отново показа големия си характер, като доста убедително успя да вземе следващите два сета с по 6:3 в своя полза и да се върне в мача за 2:2.

Така се стигна до решаващ пети сет, в който отново двамата се захапаха здраво. Първо канадецът поведе с пробив още в самото начало, но бързо допусна пробивът да бъде върнат за 2:2. Оже-Алиасим обае успя за втори път да пробие подаването на съперника в седмия гейм за 4:3 и от този момент не изпусна инициативата, като спечели следващите си две подавания, за да затвори и мача в свой полза с 6:4.

Така 20-годишният талант продължи със силните си изяви в турнира и вече е на 1/4-финал, където негов съперник ще бъде италианецът Матео Беретини.

Ощр от категория Тенис


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558