Намери ни
To Top

Мъри отново показа голям дух и оцеля след георична победа срещу германец

Ветеранът Анди Мъри за пореден път показа големия си дух и записа втора победа на тазгодишното издание на “Уимбълдън”. 34-годишният германец буквално вдигна публиката на централния корт на крака, след като се добра до героична петсетова победа над германеца Оскар Оте – 6:3, 4:6, 4:6, 6:4, 6:2. Двубоят от втория кръг предложи много емоции и продължи почти 4 часа, но накрая класата на британеца си каза думата и той сломи съпротивата на далеч по-неопитния си съперник.

Мъри взе сравнително лесно първия сет и изглеждаше, че няма да има особени затруднения.


Оте обаче показа, че не е случаен играч и успя да се съвземе във втория сет, макар в началото да допусна ранен пробив. Той обаче направи обрат и измъкна сета с 6:4.

Третият сет вървеше гейм за гейм, но отново Оте се възползва от своя момент и проби при 4:3, а след това не изпусна инициативата и стигна до ново 6:4, за да обърне развитието на мача в своя полза.

Оскар Оте

Мъри обаче не се предаде и в четвъртия сет отново си върна контрола, като с един пробив успя да поведе с 5:2. Той обаче показа леко колебания, когато в деветия гейм трябваше да сервира за сета и допусна връщане на пробива. За негово щастие това не се оказа фатално, тъй като още в следващия гейм той направи нов пробив и така затвори и сета с 6:4.

В петия сет вече британецът бе пълен господар и още от началото взе инициативата, като даде само два гейма на опонента си, за да спечели сета и мача с 6:2. Така Мъри продължава в третия кръг, където го очаква среща с Денис Шаповалов, който се класира без игра, след като съперникът му Пабло Андухар-Алба се отказа.

Андрей Рубльов

За третия кръг на “Уимбълдън” се класира и петият поставен в схемата Андрей Рубльов. Той не срещна големи трудности и победи с 6:1, 6:2, 7:5 южноафрианеца Лойд Харис. На следващия етап го очаква сблъсък с Фабио Фонини, който пък елиминира по пътя си Ласло Джере в четири сета – 6:3, 6:4, 0:6, 6:4.

Убедителна победа в три сета пък постигна Франсис Тиафо. Той се наложи с 6:4, 6:4, 6:4 над Вашек Поспишил. Напред продължава и Диего Шварцман, който победи с 4:6, 6:2, 6:1, 6:4 Лиам Броуди.

Франсис Тиафо

Срещата между Роберто Баутиста-Агут и Чиомир Кечманович пък бе прекъсната при 2:1 сета в полза на испанеца и ще се доиграе утре.

Ощр от категория Тенис


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558