Намери ни
To Top

Изненада! Отбор, извън посочените 8 от агента му Жорже Мендеш, взима Фалкао

Играещият под наем от Монако в Манчестър Юнайтед Радамел Фалкао може да направи сензационен трансфер през лятото, пише „ESPN“. Колумбейският таран, който срещу 8 млн. евро играе кампанията на „Олд Трафорд“, а след това може да бъде откупен перманентно от Юнайтед за още 55 млн., има сериозна вероятност да премине във Валенсия.


До този момент Фалкао с нищо не загатва, че си заслужава „червените дяволи“ да платят клаузата за перманентен договор, при това за футболист на неговата възраст. Латиноамериканецът няма намерение да остава в Монако и това бе потвърдено и от вицепрезидента на „монегаските“ Вадим Василиев. Агентът на Фалкао Жорже Мендеш пък заяви, че от следващия сезон клиентът му ще носи фланелката на един от 8-те най-богати отбора в Европа, визирайки Реал, Барселона, ПСЖ, Байерн, Манчестър Сити, Челси и Манчестър Юнайтед и Арсенал. На хоризонта обаче изскача Валенсия, която с новия си собственик Петер Лим има намерение да конкурира споменатите тимове. Лим е в отлични отношения с Мендеш, имащ заслуга на „Местайя“ да гастролират редица играчи на Бенфика. „Прилепите“ търсят нападател, тъй като Алваро Негредо от лятото се връща в Манчестър Сити и младокът Пако Алкасер остава без сериозен конкурент на върха на атаката.

Фалкао пък бе спряган за завръщане в Примера още от първия му сезон с екипа на Монако, където дойде след трансфер за 60 млн. евро от Атлетико (М).

Ощр от категория Тема на деня