Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2021/06/screenshot323821.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Пореден силен 3х3 турнир се проведе този уикенд в София – Sportove
Намери ни
To Top

Пореден силен 3х3 турнир се проведе този уикенд в София

Баскетболното бижу на столицата ни, откритата площадка на St.


George в Лозенец, бе домакин на един от най-силните 3х3 турнири, провеждани в страната ни. Феновете, избрали да се забавляват с баскетбол в съботния следобед, можаха да наблюдават изключителните умения на елитни състезатели от България, Гърция и Румъния, а събитието уважиха и президентът на БФБаскетбол Георги Глушков, мениджърът на Академик Бултекс 99 Александър Груев, шампионът на България с Левски за 2021-ва година Йордан Минчев и много известни имена от българската баскетболна сцена.

Безспорно най-добрият отбор на Darby Collage спечели симпатиите на публиката и златните призове на втория турнир за купата на St. George. В състава им блестяха бившият състезател от Евролигата, шампион, носител на купата и национал на Франция Илиян Евтимов, най-атлетичният и атрактивен участник в лицето на Алекс Уандие, непоколебимият Георги Боянов „Ловеча“ и избраният за MVP на турнира Александър Стоименов. Победителите си разделиха 1000лв. от наградния фонд, а най-полезния играч си тръгна и с чифт кецове, предоставени от Foot Court. 

Достойни подгласници им бяха момчетата от Cereal Killers – Даниел Запрянов, Асен Попов, Симеон Лепичев и Никола Цветанов. Под привидно кръвожадното им име са скрити тонове баскетболен талант и с финеса и уменията си успяха да откажат конкуренцията за сребърните медали и заслужиха паричната премия от 500лв. 

Трети се класираха гостите от Румъния Stiinta 3×3 Elite – първият професионален 3х3 тим на северните ни съседи. Михай Вакареску, Филип Макавей, Себастиан-Теодор Костею и Константин-Аурелиан Гаврилоая оставиха страхотни впечатления и със сигурност ги очакваме на бъдещи събития в България.

Голяма част от феновете си тръгнаха с награди от спонсорите на турнира – шапки от New Era, продукти за поддръжка на спортни обувки от Sneaky, ваучери от Foot Court и SportForMe и две официални топни за 3х3 от Wilson. DJ KXCKS и групата за модерни танци FlameLight поддържаха настроението на подобаващо ниво през цялото време, а дори излелият се над столицата порой, гарниран с градушка не можа осуети баскетболната фиеста. 

Перфектните условия в спортен комплекс St. George позволиха полуфиналите и финалът да се изиграят на закрито и всички в баскетболната общественост се надяваме турнирът да събуди глад за подобни събития в периода без състезания за баскетболните клубове през лятото.

Ощр от категория Баскетбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558