Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2021/06/screenshot322553.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Още две големи звезди на САЩ потвърдиха за Токио – Sportove
Намери ни
To Top

Още две големи звезди на САЩ потвърдиха за Токио

Гардовете Девин Букър и Брадли Бийл – двама от най-добрите реализатори в Националната баскетболна асоциация, изразиха готовност да се включат в националния отбор на САЩ на предстоящите през юли и август Олимпийски игри в Токио.

24-годишният Букър, който ще играе във финалите в Западната конференция за пръв път в кариерата си с отбора на Финикс Сънс, записа по 25,6 точки средно на мач през редовния сезон. От началото на плейофите той подобри този показател и в 10 мача има по 27,9 точки на двубой.

27-годишният гард на Вашингтон Уизардс Брадли Бийл завърши на второ място сред всички играчи през сезона по отбелязани точки средно на мач с 31,3, като бе изпреварен единствено от плеймейкъра на Голдън Стейт Уориърс Стеф Къри. 

Букър и Бийл са четвъртата и петата звезда, които обявяват публично желанието си да бъдат част от 12-те играчи, които ще защитават честта на баскетболния отбор на САЩ на Игрите в Токио. До момента подобни намерения изразиха още Деймиън Лилард от Портланд Трейл Блейзърс, Дреймонд Грийн от Голдън Стейт Уориърс и Джейсън Тейтъм от Бостън Селтикс. 

Съотборниците в Лос Анджелис Лейкърс ЛеБрон Джеймс и Антъни Дейвис пък вече обявиха, че няма да играят за селекцията на треньора Грег Попович. 

До дни се очаква и решението на Стеф Къри. Олимпийските игри в Токио ще се проведат от 23 юли до 8 август.

Ощр от категория Баскетбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558