Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2021/06/screenshot320054.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Сериозни размествания в Бостън Селтикс, отборът остава без Дани Ейндж и без треньор – Sportove
Намери ни
To Top

Сериозни размествания в Бостън Селтикс, отборът остава без Дани Ейндж и без треньор

Отборът на Бостън Селтикс, който отпадна още в първия кръг на плейофите в НБА след поражение с 1-4 от Бруклин Нетс, ще има нов старши треньор и нов президент по баскетболните операции. Шефът на тима Дани Ейндж ще напусне ръководния си пост, а пък неговото място ще бъде заето от… досегашния старши треньор Брад Стивънс, информираха Ейдриън Войнаровски от ESPN и Шамс Чарания от The Athletic.

Стивънс, който бе начело на “келтите” в последните 8 години, ще бъде новият президент на тима и ще трябва да се погрижи с намирането на нов треньор на легендарната организация. Войнаровски разкрива, че треньорството му е омръзнало още след края на сезон 2019/20. В осемте му години начело Бостън стигна три пъти до финалите в Източната конференция, но така и не успя да достигне до голямата битка за титлата в Лигата.

През настоящия сезон пък “келтите” бяха повече от колебливи, след като завършиха сезона на седма позиция в класирането с баланс от 36 победи и 36 загуби. Джейсън Тейтъм и компания успяха да си спечелят място в плейофите след успех със 118:100 над Вашингтон в плей-ин турнира, но още в първия кръг се сблъскаха със суперотбора на Бруклин Нетс и отпаднаха след 1-4.

Крис Хейнс от Yahoo Sports съобщава, че Джейсън Кид и Лойд Пиърс са сред кандидатите за треньорската позиция в Селтикс.

Ощр от категория Баскетбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558