Намери ни
To Top

Заместникът на Лео Меси в Барселона е БЪЛГАРИН!

„Да съм част от школата на Барселона е сбъдната мечта. Ще дам най-доброто от себе си, за да стигна до първия отбор. Всеки иска да бъде като Лео Меси. Ще се боря, няма да спра нито за миг!“

Думите са на 15-годишно българско момче, което е една от големите надежди на Барселона и чакан заместник на Бълхата в атаката на „синьо-червените“.


От 6 месеца на „Ла Масия“ фурор в своята възрастова група прави Джошкун Теменужков Михайлов, когото местните наричат Кун – по подобие на Серхио Агуеро. Истинското име на младата звезда е Йоско, но на местния език звучи като Джошкун, а за още по-кратко ползва прякорът на голаджията на Манчестър Сити.

Михайлов е отбелязал 12 гола в 13 мача от началото на сезона и е голмайстор на каталунския тим в тази възраст. Освен това той блесна на мемориала на „Ширея“ в Италия и помогна на Барселона да триумфира на престижен турнир в Германия през декември.

Кун е роден на 1 февруари 2000 година, а семейството му се мести в Испания, когато е само на 18 месеца. Миналия сезон той привлича вниманието на каталунците, като отбелязва 43 гола за Леида. На „Ла Масия“ го убеждава да премине бившият съотборник на Стоичков в Барса Гийермо Амор.

„Мундо Депортиво“ пък нарича българския Кун „деветката убиец, която разполага с невероятно техника и стреля точно и без забавяне“.

Източник: „Тема спорт“

Ощр от категория Тема на деня