Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2021/05/screenshot318617.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Балкан се сбогува с двама от чужденците си – Sportove
Намери ни
To Top

Балкан се сбогува с двама от чужденците си

Отборът на Балкан (Ботевград) ще се раздели с две от водещите си фигури през настоящия сезон. Става въпрос за гарда Сияни Чеймбърс и крилото Тауан Ейджи, които няма да продължат да защитават емблемата на ботевградчани. Това стана ясно от профилите в „Инстаграм“ на двамата американци. Чеймбърс и Ейджи благодариха на клуба в отделни публикации, а от официалния профил на Балкан пожелаха попътен вятър на баскетболистите с отговори в коментарите.


Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Tajuan Agee (@_agee12)

Сияни Чеймбърс пристигна в Ботевград в средата на декември и за отрицателно време се превърна в един от най-важните играчи на старши треньора Йовица Арсич. 27-годишният американски гард записа средни показатели от 14.2 точки и 6.0 асистенции в 21 мача от редовния сезон, като остана на втора позиция по завършващи подавания в НБЛ след Дианте Болдуин от Черноморец.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Siyani Chambers (@siyani_chambers)

Тауан Ейджи бе едно от летните попълнения на Балкан. 24-годишният баскетболист, за когото това бе дебютна година в професионалния баскетбол, регистрираше средно по 13.2 точки и 8.3 борби през редовния сезон.

„Зелените“ приключиха сезона с четвърто място в НБЛ, полуфинал за Купата на България и четвъртфинал във ФИБА Къп.

Снимка: Балкан

Ощр от категория Баскетбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558