Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2021/05/screenshot317537.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Жените ни 8-и в квалификация за Световната отборна купа по тенис в инвалидни колички – Sportove
Намери ни
To Top

Жените ни 8-и в квалификация за Световната отборна купа по тенис в инвалидни колички

Женският отбор на България завърши на осмо място на квалификационния турнир за Световната отборна купа по тенис в инвалидни колички, който завърши в неделя във Виламоура, Португалия.

Шампионката на България Зоя Чавдарова и Мария Петрова, водени от личния треньор на Чавдарова – Радостин Радославов, имаха възможност да премерят сили с едни от най-добрите състезателки от водещи държави в тази разновидност на тениса.

В I кръг жребият бе благосклонен и българките спечелиха служебно срещу Коста Рика, а на четвъртфинал претърпяха загуба от вторите поставени – бразилките с 0-3 победи. Това изпрати Чавдарова и Петрова в групата за разределение на местата от 5-о до 8-о.


Там двете националки загубиха и от Франция (Полин Дероле, Еманюел Морш и Шарлот Феърбанк) и и в последния мач се изправиха срещу състава на Кения.

Петрова загуби своя мач на сингъл с 6:1 6:3 от Джейн Нденга, а след това Чавдарова постигна своята първа победа на такъв форум за България – 6:3, 6:1 над първата ракета на Кения Аслиа Суруру. Въпреки проблемите с китката на Зоя Чавдарова през целия турнир, както и големи физически проблеми на Мария Петрова в заключителната среща, двете българки изиграха оспорван мач на двойки, но в крайна сметка отстъпиха с 6:7(4), 1:6.

Турнирът бе изключителна възможност за Чавдарова и Петрова да натрупат турнирен опит, освен това е част от квалификационния процес за параолимпийските игри в Токио, които ще започнат на 24 август.

Ощр от категория Тенис


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558