Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2021/05/screenshot317041.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Аталанта изпълни мисията си в зрелище в Генуа и отново ще играе в ШЛ (видео) – Sportove
Намери ни
To Top

Аталанта изпълни мисията си в зрелище в Генуа и отново ще играе в ШЛ (видео)

Отборът на Аталанта записа важна победа с 4:3 над Дженоа в зрелищен мач на „Луиджи Ферарис“ от предпоследния 37-и кръг в Серия „А“. С този успех бергамаските си гарантираха трето поредно участие в Шампионската лига.

„Нерадзурите“ в голяма степен си осигуриха жадуваната победа още през първото полувреме, когато играчите на тима отбелязаха три попадения. Още в 9-ата минута Дуван Сапата комбинира с Руслан Малиновски, за да открие резултата в тяхна полза.


В 26-ата двамата отново показаха добро разбирателство. Тогава нападателят се пребори за топката край аутлинията и я върна към украинеца, който я прати в опразнената врата. В 44-ата именно Малиновски центрира, а Ханс Хатебур с глава насочи топката към Робин Госенс, който я добута за 3:0 в полза на гостите.

Домакините обаче не се отказаха и опитаха да се върнат в мача през втората част. В 48-ата минута Елдор Шомуродов отне топката от Берат Джимсити и с добър шут намали изоставането на генуезците. Само три минути по-късно резервата Марио Пашалич беше точен за състава на Джан Пиеро Гасперини. В 67-ата Горан Пандев отбеляза втория гол за „грифоните“, след като реализира дузпа за игра с ръка на Госенс. В 84-ата минута грешка на гостите позволи на Шомуродов отново да се разпише за 3:4, но до края на мача домакините не успяха да избегнат поражението за радост на тима от Бергамо.

Така вторият в класирането Аталанта събра 78 точки и не може да бъде изместен от топ 4, а Дженоа остана на 14-ата позиция с 39 спечелени пункта.

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558