Намери ни
To Top

„Меси и Роналдо бледнеят пред мен!“

„Никога няма да има равен на мен и моето майсторство!“ С тези думи двамата най-добри футболисти в света за последните 6 години – Лионел Меси и Кристиано Роналдо, бяха опровергани с тежки думи от легендата на Бразилия Пеле.

4-кратният световен шампион смята, че ще си остане най-добрият футболист, раждал се някога. Пред „UOL Esporte“ Пеле трябваше да отговори на въпроса „Какво би се получило, ако бяхте на терена с Меси и Роналдо?“

„Има неща, които не могат да се сравняват. В Аржентина много се говори за Меси и Марадона.


Те имат еднакъв стил на игра, но става въпрос за две различни епохи.

Ако питате майка ми, тя винаги ще ви каже, че Пеле е най-добрият. Моите родители Дондиньо и Селесте, направиха Пеле и след това затвориха фабриката. Затова никога няма да има равен на мен и моето майсторство“, категоричен бе Пеле.

„Кои са най-добрите 10, с които съм играл? Трудно ми е кажа само 10 за 30-годишна кариера. Имали сме велики футболисти още от началото на мояра кариера. Диди, Гаринча, Зито, Коутиньо, Тостао и Ривелиньо. Има и други, с които не сме играли заедно, но също са велики като Зико. Да не пропусна Фалкао.

Не е възможно да се изброят само 10, въпреки че това е любимото ми число“, добави Пеле, като направи впечатление, че в списъка му не попадна сънародникът му Роналдо – Феномена.

Ощр от категория Анализ