Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2021/05/screenshot315977.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Ливърпул 1:0 Саутхамптън, гледайте тук! – Sportove
Намери ни
To Top

Ливърпул 1:0 Саутхамптън, гледайте тук!

Отборите на Ливърпул и Саутхаптън играят на „Анфийлд“ при резултат 1:0 в срещата помежду си от 35-ия кръг на Премиър лийг. Садио Мане откри резултата в 31-ата минута.

Мениджърът на мърсисайдци Юрген Клоп е избрал да започне мача с Диого Жота, Садио Мане и Мохамед Салах в атака. Фабиньо, Жоржиньо Вайналдум и Тиаго пък си партнират в средата на терена.


Ралф Хазенхютъл път е решил да заложи на Че Адамс и Нейтън Редмънд в предни позиции. В средата пък действат Джейм Уорд-Праус и Стюарт Армстронг, а Нейтън Дела и Тио Уолкот са на крилата.

Първата възможност в мача бе за домакините. В 10-ата минута Садио Мане получи дълъг пас, овладя пред наказателното поле и стреля, но над вратата.

В 19-ата минута се стигна до ново положение пред Фрейзър Форстър. След продължително разиграване топката стигна до Мохамед Салах във вратарското поле, но ударът му отблизо бе блокиран от вратаря.

При последвалия корнер Натаниел Филипс отправи доста опасен изстрел с глава, който мина на сантиметри от гредата.

Най-добрата възможност за мърсисайдци дойде в 25-ата минута, когато Диого Жота направи блестящ пробив и стреля, но Форстър успя да спаси. Само минута по-късно и Слах имаше нов шанс, но и неговият шут бе отразен.

В 27-ата минута и късметът не бе на страната на Ливърпул. След центриране от корнер Вайналдум се извиси и с глава нацели напречната греда.

Саутхамптън създаде първото си голово положение в 30-ата минута. Тела получи на скорост по десния фланг и подаде по земя за Че Адамс, който останал очи в очи с Алисон не успя да го преодолее.

В ответната атака обаче домакините поведоха в резултата. Салах центрира за Садио Мане, който изпревари прекия си пазач и с глава порази вратата за 1:0.

„Светците“ веднага пренесоха играта в преди позиции и в 39-ата минута Редмънд се оказа в добра позиция, но стреля покрай вратата.

След това в 43-ата минута Че Адамс стреля с глава отблизо, но право в ръцете на Алисон.

Ливърпул си върна инициативата в началото на второто полувреме и в 50-ата минута Диого Жота се озова на стрелкова позиция и шутира от малък ъгъл, но Форстър бе застанал добре и спаси.

ГЛЕДАЙТЕ МАЧА ТУК!

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558