Намери ни
To Top

Ман Сити гледа към финала, но ПСЖ не се е предал

Тази вечер ще се изиграе мачът-реванш от 1/2-финалите в Шампионската лига между Манчестър Сити и Пари Сен Жермен. Англичаните направиха голяма крачка към класиране на финала, след като спечелиха първата среща в Париж с 2:1. Това означава, че французите ще трябва да играят само и единствено за победа на „Етихад“, като трябва да отбележат и минимум два гола, за да обърнат нещата в своя полза.

ПСЖ е поставен до стената, но със сигурност не идва с вдигнато бяло знаме в реванша.


Парижани разполагат с изключителна атакуваща мощ и няма как да бъдат отписвани. Там има играчи като Килиан Мбапе, Неймар, Мауро Икарди, Мойс Кийн, Анхел ди Мария и др., които знаят как да бележат голове и е трудно да бъдат спрени, дори и от най-солидните защити. Така че със сигурност можем да очакваме доста вълнуващ двубой.

Не трябва да забравяме, че ПСЖ е изключително стабилен гост, особено в Шампионската лига. На 1/8-финала и на 1/4-финала именно победите далеч от дума се оказаха решаващи за продължаването на тима напред. Възпитаниците на Маурисио Почетино елиминираха първа Барселона след победа с 4:1 на „Камп Ноу“ и равенство 1:1 в реванша, а след това отстраниха и настоящия носител на трофея Байерн (Мюнхен) след победа с 3:2 в Германия и загуба с 0:1 на „Парк де Пренс“.

В същото време обаче Ман Сити е на гребена на вълната. Отборът записа 50-ата си победа в Шампионската лига в първия мач между двата тима, като се намира в серия от 6 поредни успеха в турнира – най-дългата му такава в историята. Всъщност „Гражданите“ нямат загуба в тазгодишното издание на надпреварата, записвайки 10 победи и 1 реми до момента.

Възпитаниците на Джосеп Гуардиола летят високо и в първенството, където са много близо до това да узаконят спечелването на титлата. Така те могат да се концентрират изцяло върху представянето си в Шампионската лига. При ПСЖ ситуацията е по-различна, тъй като тимът изостава от Лил в битката за златото и няма право на отпускане.

Манчестър Сити може да стане 42-ият отбор, който да достигне до финал в турнира и трети последователен новак след Тотнъм и ПСЖ в последните два сезона. Освен това „Гражданите“ биха били 21-ият отбор на финал от съществуването на Шампионската лига досега.

В състава на домакините няма особени кадрови проблеми преди мача, като Гуардиола не може да използва единствено Ерик Гарсия, който е болен. При гостите ситуацията е по-сложна, тъй като Идриса Гай получи червен картон в първия двубой и отпада от сметките на Маурисио Почетино. Под въпрос е и участието на Килиан Мбапе, който има леки болки в прасеца, но надеждите са да бъде готов за игра. Колин Дагба получи травма в глезена и почти сигурно отпада от сметките, но пък Абу Диало е възстановен и се очаква да бъде в групата за мача.

Шампионска лига, 1/2-финал, реванш:

МАНЧЕСТЪР СИТИ – ПАРИ СЕН ЖЕРМЕН (в първия мач 2:1)

Вероятни състави:

МАН СИТИ: Едерсон, Уокър, Диаш, Стоунс, Зинченко, Родри, Гюндоган, Марез, Де Бройне, Фодън, Силва

ПСЖ: Навас, Флоренци, Маркиньос, Кимпембе, Бакер, Паредес, Ерера, Верати, Ди Мария, Неймар, Мбапе

Стадион: „Етихад“, Манчестър

Съдия: Бьорн Кайперс (Нидерландия)

Начало: 22:00 часа

Ощр от категория Световен футбол