Намери ни
To Top

Ижи Прохазка с феноменален нокаут срещу Доминик Рейес

Полутежка категория на UFC има своята нова звезда, която изгря в Лас Вегас.


Ижи Прохазка, който е бивш шампион на RIZIN, си заслужи шанс за титлата в своята нова организация. 28-годишният чех се изправи срещу бивш претендент за титлата в лицето на Доминик Рейес. Двамата бяха главна битка на UFC Vegas 25, което се проведе в института на UFC в Лас Вегас.

Срещата им беше изключително зрелищна, а завършекът беше феноменален. В първия рунд двамата си размениха брутални бомби. Определено Прохазка беше по-добър и няколко пъти разклати Рейес. Ижи пусна кръв от носа на Рейес с тежките си попадения. Доминик пренесе боя на земя, но и там Прохазка не се даде и бързо се изправи. Чудовищен натиск от страна на бившия шампион на RIZIN.

Много добро представяне от страна на Ижи, който пое тежки удари, но дори не трепна. Във втория рунд Рейес се представяше добре. Големите размени на попадения отново бяха налице. Рейес успя да нарани Прохазка със силен ляв, но Ижи пренесе боя на земя и успя да се възстанови. Доминик опита да го удуши с гилотина, но не успя.

Лицето на Рейес е размазано, но той не се предава и вкарва лакти от легнало положение. Мощни удари летят от страна на Ижи и двамата се изправят на крака. Прохазка вкарва удар с лакът, а след него и брутален удар с лакът със завъртане. Доминик Рейес пада по лице в много тежък нокаут. Срещата приключва секунди преди края на втория рунд.

С тази победа Прохазка навлезе в серия от 12 поредни победи, от които 2 с нокаут в UFC. Преди срещата Дейна Уайт сподели, че победителтя ще получи шанс за титлата. В края на годината или в началото на следващата Ижи ще се бие за златото.

Рейес от своя страна навлезе в серия от 3 поредни загуби и се приближи до изхода в UFC.

mma.bg

Ощр от категория Бойни Спортове