Намери ни
To Top

Лукаку остава в Интер, независимо от интереса на Ман Сити

Голмайсторът на Интер Ромелу Лукаку ще остане на „Джузепе Меаца“, независимо от интереса на Манчестър Сити. Това е един от водещите репортажи в Gazzetta dello Sport, провокиран от информация на The Athletic от по-рано през седмицата, според която „гражданите“ избрали белгийския таран за заместник на Серхио Агуеро. 

Естествено, след фурора на Ерлин Холанд в осминафиналите на Шампионска лига британските медии насочиха вниманието си към него и започнаха да го свързват с преминаване при Джосеп Гуардиола. 

Лукаку пък няма никакво намерение да напуска мястото, където съживи кариерата си и се превърна в един от топ нападателите в света.




Gazzetta посочва два основни фактора за решителността на белгиеца да остане при „нерадзурите“ – прекрасните му отношения с треньора Антонио Конте и с партньора в атаката Лаутаро Мартинес. 

Т.нар. тандем „Ла-Лу“ е вторият най-ефективен в големите европейски първенства и изостава единствено на Роберт Левандовски – Томас Мюлер по комбинативност и отбелязани голове. Отделно от това Конте преобрази профила на белгиеца и го шифрова, а и очевидно Серия „А“ е благоприятна лига за способснотите и качествата на Лукаку.

Ощр от категория Футбол