Намери ни
To Top

Манчестър Юнайтед сложи край на уникалната серия на машината на Пеп Гуардиола (видео)

Манчестър Юнайтед прекъсна серията на Манчестър Сити от 21 поредни победи и общо 28 последователни срещи без поражение, след като надделя с 2:0 над градския си съперник, и то на стадиона на „гражданите“. Гол от дузпа на Бруно Фернандеш още във втората минута и попадение на Люк Шоу (50′) след почивката донесоха успеха на „червените дяволи“ в 185-ото дерби на Манчестър. Тимът на Оле Гунар Солскяер изигра изключителен двубой в тактическо отношение и отново сломи своя съперник на контраатака, както се случи няколко пъти пред миналия сезон. Иначе това бе третото дерби между тези два тима през настоящата кампания.


  В първия си сблъсък в Премиър лийг те направиха безлично 0:0 на „Олд Трафорд“, а след това „гражданите“ спечелиха с 2:0 на същия стадион в полуфинал за Купата на лигата. С днешния успех Юнайтед си върна второто място, като вече е на 11 точки зад лидера във временното класиране. Това е и първа победа на „червените дяволи“ срещу отбор от тракционния топ 6 през този сезон. За Сити път това е едва трета загуба в първенството през този сезон и първа такава от ноември месец насам.

Юнайтед няма поражение като гост в Премиър лийг вече в 22 поредни двубоя. 

Джосеп Гуардиола направи три промени в сравнение с мача с Уулвърхамптън през седмицата. Джон Стоунс, Олександър Зинченко и Илкай Гюндоган се завърнаха за сметка на Лапорт, Уокър и Силва. 

Виктор Линдельоф, Скот Мактоминей, Даниел Джеймс и Антони Марсиал стартираха за „червените дяволи“. Байи, Матич и Грийнууд седнаха на пейката, а Единсон Кавани остана извън групата. 

„Червените дяволи“ направиха блестящ старт на „Етихад“. Само след 40 секунди игра Габриел Жезус препъна Антони Марсиал в наказателното поле и Антъни Тейлър правилно посочи бялата точка. Бруно Фернандеш изпълни и въпреки че Едерсон бе много близо до това да спаси, топката влезе във вратата му за 0:1.



 

В четвъртата минута грешка на Кансело даде голям шанс на Юнайтед за втори гол, но ударът на Люк Шоу този път попадна право в ръцете на Едерсон. 

След това обаче „гражданите“ поеха контрола, а Юнайтед прие играта в своята половина и разчиташе на контраатаки. В 23-тата минута Стърлинг проби в наказателно поле и падна, претендирайки за дузпа, но Антъни Тейлър даде знак играта да продължи, а след това проверката на ВАР не доведе до промяна на решението. Минута по-късно Дийн Хендерсън спаси удар на Зинченко. 

Две минути преди почивката стражът на гостите отново бе на мястото си, за да избие с върха на пръстите си топката след пряк свободен удар, изпълнен от Де Бройне. 

В добавеното време  Стърлинг се опита да засече на далечната греда нисък изстрел на Марез, който преминаваше встрани. Така или иначе бразилецът бе в положение на засада. 

Сити започна много силно втората част и само две минути след подновяването на играта лидерът в класирането можеше да изравни, но хубав удар на Родри от границата на наказателното поле срещна сглобката на гредите. 

Вместо 1:1, резултатът стана 0:2 секунди по-късно. Хендерсън хвърли много силно топката към Люк Шоу, който направи чудесен солов пробив, влезе навътре и пусна към Рашфорд. Нападателят му върна, след което левия бек стреля в далечния ъгъл.



В 68-ата минута Марсиал се озова очи в очи с Едерсон след сблъсък между Мактоминей и Диаш. Стражът на Сити обаче изби и така спаси отбора си от сигурен трети гол. 

1/4 час преди края Фодън, който се включи добре на мястото на Жесус, получи в наказателното поле от Де Бройне, обърна се и стреля веднага, но топката премина встрани от целта, а и Стърлинг остана на сантиметри от това да я отклони. 

Няколко минути след това отново малко не стигна на Стърлинг да засече отблизо перфектно центриране на Кайл Уокър. Крилото обаче не успя да премери добре крачките си и топката премина между краката му. В 87-ата минута и Стоунс не успя да достигне топката и да я прати в опразнения ъгъл на вратата на Хендерсън, след като преди това Гюндоган отклони с глава центриране от корнер на Де Бройне. 

В добавеното време Хендерсън спаси силен удар на Марез, а домакините претендираха за дузпа за игра с ръка на Матич, но такава не бе отсъдена. 

СТАТИСТИКА ТУК! 

Ощр от категория Най-четено