Намери ни
To Top

Реал Мадрид се готви да отмъкне звездите на Ефес и Панатинайкос

Ръководството на испанския баскетболен гранд Реал Мадрид ще направи всичко по силите си, за да отвърне на звездната селекция на своя пряк съперник Барселона. След като постигнаха разбирателство със старши треньора Пабло Ласо за удължаване на договора му, сега следващата цел пред легендарния наставник и „белите“ за лятото е привличането на звездата на Анадолу Ефес Василие Мицич, съощава мадридското издание Defensa Central.

Според източника „лос бланкос“ са готови да предложат годишна заплата в размер на 2.5 милиона евро на сръбския плеймейкър.


Съобщава се още, че една от големите фигури в състава на Реал – Серхио Люл, е склонен да намали финансовите си искания за следващия сезон. Гардът Николас Лапровитола пък е сред сигурните напускащи, като единствената пречка пред мадридчани за привличането на Мицич е евентуална оферта от НБА към сърбина. През настоящия сезон 27-годишният стрелец се представя на феноменално ниво и записва средно по 16.1 точки и 5.0 асистенции в 24 мача с екипа на Ефес. Миналата седмица Мицич наниза 37 точки на Фенербахче.

Освен него, Реал Мадрид е набелязал и звездата на Панатинайкос Неманя Недович като заместник на напускащия ветеран Джейси Керъл. 29-годишният сръбски гард е най-добрият играч на ПАО, регистрирайки по 16.7 точки и 3.8 асистенции в 21 двубоя от най-комерсиалния клубен европейски турнир. Договорът му с гръцкия гранд обаче приключва в края на сезона и Реал може да се възползва от това. Ръководството на „белите“ се интересува и от крилото Девин Букър, който наскоро отклони оферта от Уникаха.

Ощр от категория Баскетбол