Намери ни
To Top

„Bild“ избухна: Гуардиола напуска Байерн, от лятото поема…

Водещата немска медия „Bild“ избухна: наставникът на лидера и шампион на Бундеслигата Байерн (М) – Пеп Гуардиола, от лятото ще напусне клуба, за да поеме националната гарнитура на Катар. Според изданието, където редовно се изказва и почетният президент на баварците Бекенбауер, футболната федерация на държавата от Персийския залив смята да му направи солидно предложение, за да подготви футболистите за световното първенство през 2022 г.

Неговият стил на работа се харесва там, освен това договорът му с Байерн е до 2016 г., а самият той даде да се разбере, че няма да го удължава.


Заради негови намеци през последните дни в Мюнхен дори са убедени, че той ще си тръгне още след края на сезона.

Информацията не е лишена от логика, независимо че в Катар Пеп няма да има възможност да привлича играчи, коментира „Индипендънт“ и допълва: „Въпреки това не звучи чак толкова смахнато. Гуардиола поддържа много добри контакти в страната от Персийския залив още откакто завърши кариерата си в тамошния Ал Ахли.

След това беше посланик на тяхната скандална кандидатура и е изразявал мнение, че турнирът в Катар ще бъде успешен. През зимата Байерн за 5-и пореден път беше на зимно турне в страната. Според признания в биографията му той смята първо да поработи в Англия и след това да поеме национален отбор.

За мача с Шалке Гуардиола изрази удовлетворение за разлика от настроенията на играчите. „Аз не просто съм доволен от равенството с Шалке, аз съм много, много доволен – обясни Пеп. – Разбира се, искахме 3-те точки, но за 70 минути с човек по-малко това не е лесно. Още повече че контролирахме мача и създадохме достатъчно положения. Всичко е наред. Червеният картон не подлежи на коментар и имахме късмет, че не ни вкараха“

Ощр от категория Трансфери