Намери ни
To Top

Отложиха провеждането на финалите на „Били Джийн Кинг Къп“

Финалите на отборния турнир по тенис „Били Джийн Кинг Къп“, които трябваше да се състоят от 13-и до 18-и април в Будапеща, са отложени заради протоколите по предотвратяване на разпространението на COVID-19 в Унгария, обявиха от Международната тенис федерация (ITF).

Турнирът доскоро беше известен като Фед Къп и на него играеха най-добрите женски отбори по тенис, но отскоро прие името на една от най-великите състезателки в този спорт в цялата му история. 12 отбора трябваше да се дадат среща и в продължение на една седмица да определят най-добрия. Международната федерация по тенис (ITF) и Унгарската национална спортна агенция обявиха днес, че Купата ще бъде пренасрочена за по-късни дати през 2021-а година.


„Няколко сценария са под разглеждане, включително и мачове при закрити врати, обявиха организаторите.


В събитието участват над 60 спортисти, техните екипи, служители и персонал на събитието. Решението е взето с цел да се защити здравето и безопасността на всички участници и феновете и да се осигури провеждането на изключително тенис събитие в безопасни условия за тези, които присъстват по-късно през 2021 г.

Ощр от категория Тенис