Намери ни
To Top

Брейди показа характер и сломи съпротивата на Пегула

Дженифър Брейди е последната състезателка, която намери място на 1/2-финалите на тазгодишното издание на Australian Open. Американката трябваше да положи доста усилия, за да преодолее сънародничката си Джесика Пегула в сблъсъка помежду им от 1/4-финала. Все пак 22-ата поставена в турнира показа характер и здрави нерви и успя да обърне мача в своя полза след 4:6, 6:2, 6:1 за час и 41 минути игра.

В първия сет Брейди започна колебливо и правеше доста непредизвикани грешки.


Това позволи на Пегула да вземе инициативата с ранен пробив и да поведе с 4:2. 25-годишната американка не се предаде и успя да върне пробива за 4:4, но радоста и бе кратка, тъй като още в следващия гейм самата тя допусна отново да бъде пробита и накрая Пегула сервира за сета и го затвори с 6:4 в своя полза.

Брейди обаче излезе преобразена във втория сет и още от самото начало пое контрола печелейки първите три гейма. След това имаше леко колебание и Пегула спечели два поредни гейма, за да докара нещата до 3:2, но Брейди бързо се окопити и не допусна съпурничката и да направи нищо повече до края на сета, като го спечели с категоричното 6:2.

Третият сет започна с пробив за Пегула и изглеждаше, че 26-годишната тенисистка ще окаже по-сериозна съпротива. Нищо подобно – това се оказа единственият гейм, който Пегула успя да спечели. Брейди не й остави никакви шансове до края и с шест поредни гейма взе сета и мача с 6:1.



Така Дженифър Брейди за пръв път в кариерата си ще играе на 1/2-финал в Мелбърн, като това е второ поредно участие за нея на тази фаза в турнир от Големия шлем, след като преди това достигна до този етап и на US Open през миналата година. Нейна съперничка в битката за място на финала ще бъде чехкинята Каролина Мухова.

Ощр от категория Тенис