Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2021/02/screenshot309331.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Само в Sportal.bg! Лудостта с тестовете на националите продължава с пълна сила и в Латвия – Sportove
Намери ни
To Top

Само в Sportal.bg! Лудостта с тестовете на националите продължава с пълна сила и в Латвия

След близо 10 часа път баскетболните национали пристигнаха в Рига, където ще изиграят последните два мача от квалификацията за ЕвроБаскет 2022. Българските „лъвове” ще се изправят срещу домакина Латвия (20 февруари) и Босна и Херцеговина (22 февруари). Заради допълнителни бързи антигенни тестове, играчите трябваше да бъдат на Летище София в 04:00 тази сутрин за полета си в 07:00 часа. Те бяха задължителни заради връзката през Амстердам.


Оказва се, че историите с тестовете въобще не са чужда материя на отбора. Затова се свърза с националния селекционер Росен Барчовски, който разкри цялата истина за лудостта с проверките за коронавирус.

„Преди десетина дни имахме писмо от ФИБА. В него пишеше, че цялата ни група –  всички играчи и целият щаб трябва да си направим кръвен тест за антитела и ние всички го направихме. И тези играчи в чужбина, и тези в България. От цялата група само четирима човека нямаме антитела – Дий Бост, Сашо Янев, Жоро Давидов и аз. Това означава, че не сме се докосвали по никакъв начин нито симптомно, нито безсимптомно. Абсолютно всички са с антитела. Някои бяха болни, други са го минали без да знаят. След което това писмо е придружено с друго и се казва, че от тук нататък на PCR тестове подлежим само тези без антитела т.е. ние четиримата. На другия ден трябваше да отидем ние четиримата да си направим PCR, отрицателни и четиримата. И отиваме на лагер, където си мисля, че няма да тормозя отбора, освен нас четиримата, но не всички непрекъснато. Ново писмо, в което пише, че всички трябва да минем PCR тестове, преди да тръгнем. Отиваме в лабораторията всички. Това се случва в събота сутринта. В понеделник излизат резултатите, абсолютно всички отрицателни. Тръгваме днес, правим нов антигенен тест на летището – всички отрицателни. Пристигаме в хотела на обяд и ни чакат само нас четиримата със списък. Слагат ни в отделна стая, правим пак PCR тестове. Като пристигнахме към 14:30 ч. направихме тестове и нас четиримата ни затвориха в стаята. Нямаме право да излизаме и ни носят пакет храна, който оставят пред вратата. Останалите момчета си вървят по програмата, която си имат. Ние чакаме да излязат резултатите. Те излизат, както е навсякъде по света – или до вечерта или утре сутринта. С 16 направени теста и всички направени неща, това е ново. Е, как да го коментирам това? Да кажем, че ще излязат резултатите отрицателни, ще излезем, ще бъдем всички заедно. Но на фона на всички отрицателни тестове, ако излезе един сега позитивен и оставаш 14 дни карантина тук (б.а. в Рига). Това е просто безумие. Да си стоиш в България вкъщи, все някой ще ти помага. Но да останеш в чужда държава в стаята?!”, разкри пред Росен Барчовски.  

Ощр от категория Баскетбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558