Намери ни
To Top

Мениджърът на Скатов: Участниците в експедицията са правили въже с плат от дрехите си (ВИДЕО)

Правителството ще съдейства за прибирането на тялото на Атанас Скатов

Невъзможно е причината за смъртта на Атанас Скатов да е друга освен скъсано въже. Това смята мениджърът му Мария Илиева, която се срещна с премиера Бойко Борисов. Илиева обясни, че е имало цял участък по върха, който не е бил обезопасен и се е наложило участниците в експедицията да направят въже с плат от дрехите си.

Премиерът увери, че правителството ще съдейства за транспортирането на тленните останки на алпиниста от Пакистан до Сливен.


„Изразявам съболезнования към семейството и близките на Атанас Скатов. Изказвам възхищение пред силата на духа му. Такава воля и подвиг няма да бъдат забравени“, отбеляза премиерът. 

Мениджърът Мария Илиева изрази благодарност към министър-председателя за ангажираността и съдействието, което е получила досега лично от него и от министър Захариева.

Българският консул в Исламабад e получил всички необходими документи от МВР и МВнР на Пакистан за транспортирането на тленните останки, съобщават още от правителствената пресслужба. Тъй като германската компания, която е застраховала Атанас Скатов преди експедицията, все още отказва да изплати сумата по транспортирането, българското външно министерство извърши плащане, за да може тленните останки на алпиниста да бъдат възможно най-бързо върнати у нас. Всеки ден престой в Исламабад оскъпява разходите.

На срещата присъстваха и вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и министърът на младежта и спорта Красен Кралев, съобщават още от правителствената пресслужба.

Видео: МС

Ощр от категория Любимец 13