Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2021/02/screenshot308589.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Очаквайте на живо: Григор Димитров – Алекс Болт – Sportove
Намери ни
To Top

Очаквайте на живо: Григор Димитров – Алекс Болт

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров се изправя срещу представителя на домакините Алекс Болт в двубой от втория кръг на Australian Open. Мачът е последен в програмата на втория по големина корт „Маргарет Корт“ и се очаква да започне около 12:00 наше време. Преди него трябва да приключи битката на Симона Халеп с Айла Томлянович.

Григор се справи страхотно със сериозното си първо препятствие в турнира – Марин Чилич, като го елиминира в три сета 6:4, 6:2, 7:6(5).


Той за десети път в кариерата си участва във втората фаза на „Големия шлем“ в Мелбърн, като досега има шест победи и три поражения. Последната му загуба бе миналата година от Томи Пол, а иначе подобно нещо се случи на US Open 2020, когато отново отпадна още във втори кръг от Мартон Фучович.

При успех Димитров ще се изправи срещу 15-ия поставен Пабло Кареньо-Буста или Ижи Весели в следващата фаза.

Алекс Болт за трета поредна година прескача първия кръг в Мелбърн и напълно оправдава получената „уайлд кард“ от организаторите. Той срази Норберт Гомбос с 6:2, 6:2, 4:6, 6:3 и влиза в двубоя с Гришо пълен с увереност. 166-ият в световната ранглиста се понрави и с изявите си на подгряващия турнир „Мъри Ривър Оупън“, където отстрани Танаси Кокинакис и Макендзи Макдоналд, като сервираше за трисетова победа срещу Стан Вавринка, но в крайна сметка загуби от трикратния шампион в „Шлема“.

Миналата година Алекс Болт стъжни живота на един от фаворитите за трофея Доминик Тийм, като му поведе с 2:0 сета и австриецът трябваше да осъществява голям обрат.

Ощр от категория Тенис


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558