Намери ни
To Top

На живо: Григор Димитров – Марин Чилич 6:4, 2:0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров започва участието си на Australian Open с мач срещу Марин Чилич. Двубоят ще стартира след броени минути, веднага след края на третия сет между Маркета Вондрушова и Ребека Петерсон. 

Димитров и Чилич са стари познайници. Те са играли 6 пъти помежду си, като балансът е 4:2 в полза на хърватина, който е шампион от US Open през 2014 година.


Eдинственият им мач в турнир от Големия шлем обаче беше спечелен от Григор. Хасковлията се наложи в пет сета на „Ролан Гарос“ преди две години. 
При успеха днес, във втория кръг Димитров ще се изправи срещи участващият с уайлд кард Алекс Болт от Австралия, който елиминира словака Норберт Гомбос.

В момента Григор се намира на 19-о място в световната ранглиста, а най-доброто му постижение в Мелбърн е полуфиналът през 2017 година.

ПЪРВИ СЕТ

Мачът започна с гейм на нула за Чилич, а във втория сърбинът стигна до първа точка за пробив в мача. Григор обаче демонстрира брилянтен тенис и успя да се измъкне от трудната ситуация – 1:1. Последва нов сервис гейм на Чилич, в който той не даде нито точка на българина. В 4-ия Григор поведе с 30:0, но допусна изравняване след два поредни форхенд уинъра на съперника му. След това обаче Димитров отново натисна сервиса и след ас и печелившо разиграване възстанови равенството 2:2. В петия гейм българинът на свой ред стигна до точка за пробив. Той поведе с 15:0, след като хърватинът загуби първа точка на свой сервис. При 30:15 той имаше възможност да осъществи брейк, но Чилич не допусна изненада и си върна водачеството в сета. В шестия гейм Димитров бе много концентриран и след великолепна игра от сервис го спечели на нула – 3:3. В 7-ия той се възползва от колебливия начален удар на хърватина и осъществи първия пробив в мача, който се оказа решаващ за успеха в откриващия сет. В 9-ия Григор изпусна страхотна възможност да затвори сета. При 15:40 той имаше две поредни точки за нов пробив, а след това и още една, но Чилич удържа на напрежението и си взе подаването. Силният и точен сервис на Димитров постави точката, след като при 0:15 той реализира три поредни аса за 6:4.

ВТОРИ СЕТ

Ощр от категория Тенис