Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2021/02/screenshot307879.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Вирусолог от Кеймбридж с тревожни новини за новите щамове – мутиралият вирус във Великобритания изместил напълно останалите му варианти – Sportove
Намери ни
To Top

Вирусолог от Кеймбридж с тревожни новини за новите щамове – мутиралият вирус във Великобритания изместил напълно останалите му варианти

Неправилно е да се говори за смес на мутациите. Това са различни мутации на вируса на различни места в света. Не можем да говорим за смесване, а за конвертна селекция. Английският вариант е много по-трансмисивен.


Това обясни пред Нова телевизия д-р Велислава Петрова, която и вирусолог в Университета в Кеймбридж и консултант по здравни иновации към ООН, за стряскащите новини, че е възможно смесването на различните мутирали варианти на коронавируса.

„В държавите, в които той се вижда, се вижда, че той много бързо измества останалите варианти. До декември във Великобритания той беше изместил почти напълно останалите варианти“, описа ситуацията на Острова тя.

„Един от градовете в Бразилия – Манаус, там хората се редяха на опашки да си купуват кислородни бутилки, там при първата вълна бяха заразени над 75%, а сега се вижда, че там отново има висок процент на заразени. Това показва, че с този бразилски вариант, хора могат отново да бъдат заразени“, описа ситуацията в Бразилия д-р Петрова.

Тя отбеляза, че е положително, че всички производители на ваксини, са започнали веднага проучвания дали техните продукти, могат да ни защитят от новите мутации.

Вирусологът обясни и, че в България мерките се взимат според ситуацията, но това пък дразнило хората. Тя допълни, че е важно ние като общество да свикнем да живеем по този начин, защото другият вариант бил пълно затваряне на държавата и блокиране на живота за няколко месеца.

Ощр от категория Любимец 13


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558