Намери ни
To Top

ДКС Варна измъкна драматична първа победа след драма с ЦСКА

Волейболистките на ДКС Варна записаха първа трудна победа в женската Демакс лига. Състезателките на Ставри Димитров се наложиха драматично като домакини над ЦСКА с 3:2 (23:25, 26:24, 18:25, 25:22, 16:14) в мач от 7-ия кръг, продължил повече от два часа.

Варненки са 7-и във временно класиране с 2 точки след 1 победа и 3 загуби, а „червените“ са на 2-о място с 10 точки след 3 победи и 2 загуби. Следващите срещи на двата тима са още утре (20 януари).


ДКС ще играе срещу Локомотив 1929 Нидо, а ЦСКА се изправя срещу Перун.

Срещата започна равностойно, след което домакините от ДКС имаха превес до средата на първия гейм. Тогава бе повратният момент, в който ЦСКА обърна резултата и успя да задържи съперника на дистанция до крайното 25:23. С ударна разлика стартираха момичетата от ДКС във втората част. На моменти „червените“ наваксваха и се „залепваха“ буквално за варненския тим. Лидерството се разменяше, като армейките дори имаше един геймбол, обаче ДКС измъкна частта след 26:24.

По сходен начин протече и началото на третия гейм. Домакините от ДКС не съумяха да удържат темпото и позволиха ЦСКА да поеме инициативата. Играта продължи на амплитуди, но в крайна сметка волейболистките на Юлия Иванова взеха гейма с убедителното 25:18. Двата отбора показаха равностойна игра и в четвъртата част, като преднината остана крехка, но достатъчна за успех на варненки и срещата да влезе в тайбрек. Там превъзходството на „червените“ бе видимо, но допуснаха колебание и това им струва победата. ДКС се поздрави с успеха след измъчено 16:14 за крайното 3:2.

ДКС (ВАРНА) – ЦСКА 3:2 (23:25, 26:24, 18:25, 25:22, 16:14)
ДКС: Олена Елкина, Ивета Станчулова, Елизавета Ивакина, Бояна Андреева, Веселина Коцева, Светослава Ганчева – Рени Георгиева-либеро (Красимира Радева)
Старши треньор: СТАВРИ ДИМИТРОВ
ЦСКА: Александра Костадинова, Ивана Ефремова, Виктория Димитрова, Дария Иванова, Александра Съйкова, Моника Тодорова – Михаела Михайлова-либеро (Кристина Донкова, Благовеста Миланова, Никол Нягин)
Старши треньор: ЮЛИЯ ИВАНОВА.

Ощр от категория Волейбол