Намери ни
To Top

Милан 0:0 Торино, Ибра е титуляр

Милан посреща Торино в мач от осминафиналите в турнира за Купата на Италия. Резултатът до момента е 0:0. Двата тима се срещнаха на „Джузепе Меаца“ и преди няколко дни, когато „росонерите“ се наложиха с 2:0. С този успех отборът на Стефано Пиоли си върна самочувствието след загубата от Ювентус, която бе първа за лидера в Серия „А“ през сезона.


ГЛЕДАЙТЕ ТУК!

Торино вече елиминира в турнира за националната купа Лече и Виртус Ентела, докато Милан се включва в надпреварата днес. Крайният победител от двубоя ще се изправи на 1/4-финалите срещу един измежду Интер и Фиорентина.



Милан е в ролята на фаворит, въпреки че Пиоли има немалко кадрови проблеми. Той обаче гласува доверие от първата минута на Златан Ибрахимович. Шведът доскоро беше контузен и не е започвал като титуляр от 22 ноември срещу Наполи. Рафаел Леао, Браим Диас, и Саму Кастийехо действат зад Ибра, а двойка вътрешни халфове са Сандро Тонали и Давиде Калабрия.

Като десен бек стартира младокът Пиер Калулу, а другите в отбраната са Диего Далот, Алесио Романьоли и Матео Мусакио, който не е играл от близо година. На вратата пък застава Чиприан Татарашану. Освен Джанлуиджи Донарума, сред резервите са още Тео Ернандес, Франк Кесие и Хакан Чалханоглу.



В стартовите 11 на Торино също фигурират много футболисти, които обикновено не са титуляри. Атаката води Симоне Дзадза, подкрепян от Амер Гояк. Петимата в средата на терена са Кристиан Ансалди, Карол Линети, Томас Ринкон, Джакопо Сегре и Мергим Войвода, а защитното трио пред Ваня Милинкович-Савич оформят Алесандро Буонджорно, Никола Н’Кулу и Бремер.

Наставникът на гостите Марко Джампаоло остави на пейката звездата Андреа Белоти, както и Даниеле Базели, Симоне Верди, Армандо Ицо и Рикардо Родригес.

Милан неизменно достигна 1/4-финалите за Купата на Италия в последните 11 години.

Първите минути бяха равностойни, а „биковете“ спокойно се измъкваха от пресата на домакините. Дзадза опита един далечен изстрел, но топката мина далеч от целта. Милан постепенно се настани в противниковата половина, но футболистите в червено-черно допускаха доста грешки и не съумяваха да стигнат до голово положение.

В 21-ата минута Саму Кастийехо изяви претенции за дузпа за игра с ръка на бранител на гостите в наказателнот поле, но реферът Паоло Валери, че не е имало нищо нередно. 

МИЛАН – ТОРИНО 0:0

МИЛАН (4-2-3-1): Татарашану; Калулу, Мусакио, Романьоли, Далот; Калабрия, Тонали; Кастийехо, Диас, Леао; Ибрахимович
Старши треньор: С. Пиоли
ТОРИНО (3-5-1-1): Милинкович-Савич; Бремер; Н’Кулу, Буонджорно; Войвода, Сегре, Ринкон, Линети, Ансалди; Гояк; Дзадза
Старши треньор: М. Джампаоло 

СЪДИЯ: П. Валери
СТАДИОН: „Джузепе Меаца“

Ощр от категория Футбол