Намери ни
To Top

Стивън Томпсън изнесе лекция на Джеф Нийл (видео снимки)

Бившият претендент за титлата на UFC в полусредна категория Стивън Томпсън записа една от най-добрите си победи в октагона. 37-годишния ветеран оглави UFC Fight Night 186, което се проведе в Лас Вегас. Негов съперник беше Джеф Нийл.

Битката между двамата продължи всичките 5 рунда и протече изцяло под диктовката на Томпсън.


Нийл не успя да намери отговор за неудобния стил на „Wonderboy“ и не направи нищо, което да запомним в тази битка. В първия рунд след неволен сблъсък на главите двамата получиха аркади над окото.

Като цяло всички рундове бяха идентични и във всеки от тях Томпсън държеше Нийл на дистанция със своите ритници. Стивън беше много по-бърз от Нийл и успяваше да скъси дистанцията и да му вкара удари, след което го държеше далеч от себе си.

Няколко пъти Нийл успя да скъси дистанцията и да влезе в клинч с Томпсън, но не постигна нищо с това. Лекцията на Томпсън продължи всичките 25 минути и след тях съдиите отсъдиха победа с доминантно решение за бившия претендент – (50-45, 50-45, 50-45).


С тази победа Томпсън навлезе в серия от 2 поредни победи, а Нийл от своя страна губи серия от 7 поредни победи и за първи път губи в UFC. В интервюто след боя Стивън се закани, че през 2021 година ще стане шампион. Той предизвика Хорхе Масвидал на реванш.

mma.bg


Ощр от категория Бойни Спортове