Намери ни
To Top

Сменят съдиите за доиграването на ПСЖ – Истанбул Башакшехир

Вече има яснота кога и как ще се доиграе мачът между Пари Сен Жермен и Истанбул Башакшехир от Шампионската лига. Двубоят на Парк де Пренс“ беше прекратен в 14-ата минута, след като четвъртият съдия Себастиан Култеску нарече „черен“ помощник треньора на гостите Пиер Уебо. Това предизвика острата реакция и на двата отбора, които се прибраха в съблекалните. 

Срещата ще бъде доиграна днес от 19:55 часа българско време.


Тя ще продължи от минутата, в която беше прекъсната. Съдийската бригада ще е изцяло нова. Главен рефер ще е Дани Маккели от Нидерландия.



Инцидентът снощи предизвика множество коментари. От телевизионните повторения се вижда как главният съдия Овидиу Хацеган иска помощ от Колтеску, като го пита на кого от скамейката на Истанбул Башакшехир трябва да покаже червен картон. Отговорът е: ala negru“, което на румънския означава „черния“. 

Репликата на четвъртия рефер достигна до ушите на почти всички футболисти. Демба Ба подкани тези на турския тим да спрат да играят. Пиер Уебо пък се обърна към Култеску с думите: „Защо каза негро, защо каза негро?“.
Самият Култеску се защити, като обясни, че на румънски „negru“ e думата за „черен“ и не е расист. 

Килиан Мбапе беше сред най-активните футболисти в протестите. След като двата отбора се прибраха в съблекалните, първоначалното намерение беше мачът да продължи. Маркиньос и Демба Ба трябваше да изведат съотборниците си, хванати ръка за ръка, за да покажат единството си в борбата с расизма. Част от играчите на гостите обаче са отказали да излязат на терена.

Ощр от категория Шампионска лига