Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2020/12/screenshot297172.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Кой от наследниците на Диего Марадона ще получи финансите му? – Sportove
Намери ни
To Top

Кой от наследниците на Диего Марадона ще получи финансите му?

След като преди дни излезе информация за състоянието на покойната легенда Диего Марадона, което той оставя на наследниците си, сега стана ясно и кои са те законово.

Доколкото е известно дон Диего не е оставил писмено завещание. Което дава наследствени права на неговите признати наследници – Далма и Джанина (дъщерите от брака с Клаудия Виляфанье), Жана, Диего Младши и Диего Фернандо. Легендата е оставил имоти и активи в различни части на света, но със сигурност предстои тежка битка и заради съществуващата правна бъркотия около наследството му.


Според портала, специализиран в парите на знаменитостите „Celebrity Net Worth“, общите приходи от кариерата на Марадона достигат около 500 милиона долара. Прогнозите на по-запознатите с финансовите му дела са за около 75 милиона долара текущи активи, като се отчита всичко, което на теория може да има в различни части на света, твърди пред в. „Кларин“ Хулио Чиапета, един от най-меродавните журналисти по темата Марадона. „Без съмнение това ще бъде следващият голям сапунен сериал около фигурата на Марадона, който се приближава“, заявява той.

Тук има два проблема: първо, петимата не се разбират помежду си. Напоследък трите момичета са заедно и дори оформиха група с лекаря Луке, който на теория би трябвало да ги е информирал за случващото се с баща им, въпреки че не е известно до каква степен. Италианският син Диего е малко по-встрани от останалите, но на свой ред имаше добри отношения с всички. Вече млад мъж, той не търсеше евтина популярност, а просто обичаше силно баща си. Диего Синагра не можа да пътува за погребението поради заразяване с коронавирус.

Петият е малкият Диего Фернандо, син на Вероника Охеда. Той няма пълнолетие, а майка му Вероника не се приема добре от дъщерите на „десетката“.

Вторият проблем, що се отнася до децата, са тези, които не са признати. Знае се, че поне шест са в тази ситуация – момче в Ла Плата, друго в Буенос Айрес, и поне 4 деца в Куба, които не са признати. Един от тях дори е поискал да се вземе ДНК-тест от тялото на звездата, което бе невъзможно приживе в условията на пандемия, а сега става още по-трудно.

Вчера съдията обяви, че ще даде предимство на дъщерите като пряко засегнати от смъртта на Диего.

Малка извадка на имотите на Марадона сочи, че той притежава такива в Аржентина (5 къщи), Куба и Венесуела. Към момента марката Maradona е на името на компания, собственост на адвоката му Матиас Морла – поне за територията на САЩ и Аржентина. Диего имаше доживотен договор с „Пума“, както и контракти за Konami и EA Sports.

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558