Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2020/11/screenshot296468.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Как да свалите висока температура без лекарства у дома: – Sportove
Намери ни
To Top

Как да свалите висока температура без лекарства у дома:

Можете да го наречете традиционна медицина, но наистина помага – нашите предци са имали под ръка това, което обикновено са готвили всеки ден. Нямаше  фабрики за производство на лекарства, химически лаборатории и други съвременни постижения. И така, как да сваля температурата?

Алкохол – външно

Вземете памучна кърпа или голяма марля и я навлажнете с алкохол и вода (съотношението трябва да бъде едно към едно).

С такова решение можете и трябва да избършете челото, подмишниците, особено горещите зони, вътрешната част на дланите.


 Какво е най-интересното: този метод може да се използва както за възрастни, така и за деца. В този случай бъдете внимателни с този метод.

Диуретични чайове

Както знаем, за да свалите температурата, трябва да се потите добре. Всичко това работи много просто: потта охлажда тялото по естествен начин – ние помагаме на имунната система да се бори с инфекцията, включително като допълнителен фактор. Но за това не е нужно да чакате нощта, да се покриете с одеяла и да се опитате да не отваряте – можете да използвате чайове.

За да направите добър потогонен чай, ви е необходима вряща вода. Към него добавяме цветя от липа, лайка, малко мед.

Под капака за няколко минути – напитката е готова.

Използвайте и доказани плодове: винаги можете да намерите малини, боровинки или касис през сезона. Можете също да използвате замразени плодове, например, аз винаги имам запаси за всеки случай.

Цитруси

Друга препоръка за тези, които искат бързо да намалят температурата, е да консумират повече киселина. Ако сте добре с лимоните, тогава може да опитате този метод: изяжте няколко жълти цитрусови плода цели. За да не е толкова кисело, можете да добавите малко захар.

Можете също така да ядете мандарини или портокали, които могат да понижат температурата с цяла степен. А цитрусовите плодове са много ободряващи, така че ако искате да сте на крака в близко бъдеще, тогава използвайте този метод.

Пюре с лук

Има и лечебно пюре, което е предназначено за понижаване на температурата – сигурен съм, че във всеки апартамент има такива продукти. Ще ви трябва една голяма ябълка, две малки глави лук и три супени лъжици мед. Настърганите лук и ябълка и се смесват с мед – яжте по една супена лъжица на всеки три часа. 

Това са методите за премахване на висока температура у дома. Ако имате други симптоми или температурата е много висока и не отшумява дълго време, тогава, разбира се, е по-добре да посетите лекар. Бъдете здрави!

Ощр от категория Любимец 13


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558