Намери ни
To Top

Дори ЦСКА да не успее, това със сигурност ще съсипе Лудогорец

Вчера се появиха информации, че една от звездите на Лудогорец Роман Безяк не желае да поднови договора си с „орлите“. Като причини за това Безяк изтъквал два факта – че го спрели веднъж за добър трансфер в чужбина, както и съмнения, че въобще Лудогорец може да направи добър изходящ трансфер. Е, ако не устремилия се да слага край на „зелената“ хегемония ЦСКА, то вторият мотив на Безяк със сигурност ще съсипе разградския тим.

Всъщност Безяк е показно за факта как в Лудогорец нямат правилна трансферна политика.


Клубът привлече един куп незнайни чужденци, за които плати сериозни за родните стандарти суми, а голяма част от тях се оказаха разочарования. И по-големият проблем – нито една звезда на „орлите“ не бе пласирана зад граница, когато бе точният момент това да се случи. Безяк е класическият пример. Можеше да бъде продаден след страхотния сезон в Лига Европа за поне 2-3 млн. евро. Само с продажбата на двама титуляри „орлите“ щяха да вържат бюджета за сезон напред.

Вместо това в Разград задържат звездите си всячески, като им предлагат космически за „А“ група заплати. Да, ама така донякъде, идва момент, в който звезда разбира, че България й е тясна. Ръководството не проявява разбиране. Следва демотивация, изразяваща се в „хиксове“ и загуби от отбори от ранга на Хасково, Славия и пр. Усперодно идва и отказът за нов договор, а това значи, че тези 25 000 евро на месец няма и как да бъдат „избити“, след като получателят им отказва да преподпише и Лудогорец го губи като свободен агент.

В Разград показаха, че умеят да се справят все по-добре и по-добре на зеления килим. Сега е време да покажат, че могат да се усъвършенстват и в канцелариите.

 

Ощр от категория Анализ