Намери ни
To Top

Мениджърът разкри: звезда за 105 000 000 € провали най-големия трансфер на българин за последните 7 г.!

Невероятно, но факт: най-скъпият футболист в историята е прецакал вероятно най-големия трансфер за българин за последните 7 години, пише „Черноморски фар“. Футболният агент Милен Георгиев разкри интересен детайл от работата си около трансфера на нападателя на Ботев (Пд) Тодор Неделев. Любимецът на „бултрасите“ беше пред договор с Тотнъм преди да подпише с германския елитен Майнц 05. Всичко около преминаването му било подготвено, но в последния момент сделката пропаднала заради 105-милионната покупка на Реал (М) Гарет Бейл.

„Заедно със спортния директор на Ботев Александър Александров бяхме в Лондон на тренировъчната база на Тотнъм. Проведохме тежки разговори със спортния директор на Тотнъм Франко Балдини и си стиснахме ръцете за трансфера на Тодор Неделев. Договорихме се тогава за една много сериозна, рекордна за България сума и дори Сашо на прибиране каза: „Сега Цветан Василев ще ни изпрати с частния самолет на връщане“.
Но за съжаление, трансферът на Гарет Бейл в Реал провали този на Неделев в Тотнъм. Защото те бяха изцяло ангажирани с продажбата на Бейл в Реал за рекордна сума“, разкрива Георгиев.
Трансферът на Неделев в Тотнъм вероятно би бил най-успешния ход на роден играч от 2008 г. насам, когато именно от Тотнъм в Манчестър Юнайтед се озова Димитър Бербатов.

Ощр от категория Трансфери