Намери ни
To Top

Милан 0:1 Верона, Барак откри резултата, следете мача тук

Лидерът Милан и Верона играят при 0:1 в очаквания с огромен интерес последен двубой от седмия кръг на Серия А. Интересът на феновете е породен от очакването какъв ще е отговорът на „росонерите“ след шокиращата загуба с 0:3 от френския Лил през седмицата в турнира Лига Европа. Това прекъсна серията от 24 мача без загуба на момчетата на треньора Стефано Пиоли, които показват суперформа от подновяването на сезона. При успех тази вечер Милан ще се откъсне на 4 точки на върха в класирането.


Верона също показва добра игра и отборът е в позиция точно под местата в класирането, които дават право на участие в евротурнирите. В предишния кръг и двата тима постигнаха победи – Милан надви като гост с 2:1 Удинезе, а Верона се разправи у дома с 3:1 с новака Беневенто.

От състава на Милан поради контузии са аут Мусакио и Кастийехо, както и Алесио Романьоли, който получи контузия в последния момент, докато в тима на Верона със здравословни проблеми са цели осем футболисти, което лимитира възможностите пред треньора Иван Юрич.

Двубоят започна отлично за гостите, които стигнаха до първата възможнот в мача в петата минута чрез бившия нападател на Милан Никола Калинич, но Джанлуиджи Донарума спаси. Последва ъглов удар за веронци, след който настъпи разбъркване в наказателното поле. Топката беше насочена към вратата, но срещна гредата, а при добавката Антонин Барак я прати в мрежата. 

Милан – Верона 0:1
0:1 – Барак 6

Милан: Донарума, Калабрия, Кяер, Габиа, Ернандес, Бенасер, Кесие, Салемакерс, Чалханоглу, Леао, Ибрахимович.

Верона: Силвестри, Чечерини, Ловато, Маняни, Лазович, Давидович, Илич, Димарко, Барак, Дзакани, Калинич.

Ощр от категория Футбол