Намери ни
To Top

Милиардер взривява футбола! Вижте кой гранд ще доминира в Европа през следващите години

Милиардер с огромни финансови възможности и страст към футбола подготвя сделка, която ще взриви най-обичаната игра по света. Големите хегемони в Европа и Примера дивисион Реал Мадрид и Барселона ще имат дългогодишен конкурент, защото избухването на Атлетико  през миналия сезон няма да загасне или поне това сочат последните индикации.

Китайският милиардер Ван Цзянлин е постигнал договорка да купи 20 процента от акциите на Атлетико Мадрид, съобщава Marca.

Според информацията сделката трябва да бъде обявена официално до средата на седмицата.


Ван Цзянлин е председател на Dalian Wanda Group, като сред дейностите с които групировката се занимава са туризъм, хотелиерство и развлекателен бизнес.

Неговото участие в Атлетико означава, че дюшекчиите няма да издишат финансово, напротив ще се радват на по-добър бюджет и от сегашния.

Сделката е гарант, че и през следващите години Атлетико Мадрид ще доминира на европейска сцена и финалът в Шампионска лига от миналия сезон не е постижение, с което ще се задоволят дюшекчиите. В следващите сезони те се очертават като сигурен гранд от топ 10 на Европа, пишат в Испания.

Ощр от категория Футбол