Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2020/10/screenshot291462.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Григор – Еванс 6:7, 4:2, следете развоя на мача тук! – Sportove
Намери ни
To Top

Григор – Еванс 6:7, 4:2, следете развоя на мача тук!

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров играе в момента мача си от 1/4-финалите на турнира във Виена. Съперник на българина е първата ракета на Великобритания Дан Еванс, срещу когото хасковлията има 3 победи от 4 мача. При успех Григор ще играе на полуфиналите утре с „щастливия губещ“ от квалификациите“ Лоренцо Сонего (Италия), който шокира преди минути световния №1 Новак Джокович (Сърбия).

Вчера Григор записа престижна победа срещу Стефанос Циципас, а по-рано тази седмица надигра и руснака Карен Хачанов.


Можете да гледате мача пряко по MAX Sport 1.

ПЪРВИ СЕТ: 

Мачът започна малко изненадващо – размяна на пробиви още в първите два гейма. Димитров пръв имаше възможността да сервира и още в откриващото подаване на българина се стигна до брейкпойнт за британеца. Еванс се възползва и реализира брейк на старта. 33-ият в ранглистата англичанин обаче не успя да затвърди пробива – той също трябваше да отразява възможност за брейк при 30:40 и не се справи – 1:1. Третият гейм вървеше добре за Григор – 40:15, но първата ни ракета допусна усложняване на нещата и дори трябваше да заличава брейкпойнт. Все пак Григор не позволи на Еванс да направи втори пореден пробив и излезе напред в резултата.

Българинът продължаваше да изпитва трудности в своите подавания и в петия гейм допусна пробив, въпреки че отново имаше аванс от 40:15. При точката за пробив Димитров сбърка удар над глава, като изкара топката в аут и така отново вече бе изоставащ в резултата – 2:3. За разлика от самото начало на мача, сега Григор не успя да притисне съперника си на ретур и Еванс с лекота затвърди пробива – 4:2.



С два фантастични минаващи удара след 30:30 в осмия гейм (вторият в стил Роджър Федерер) Григор успя да изравни резултата – 4:4, получавайки шанс отново да излезе напред с помощта на началния си удар. И деветият гейм не мина гладко, а при една от важните точки (при 40:40) и мрежата малко помогна на българина, който пак трябваше да отразява точка за пробив, но все пак Григор оцеля – 5:4. 



В крайна сметка битката за първия сет трябваше да приключи с тайбрек. Той се разви много неприятно за Григор, който взе първата точка, но след това съперникът му направи серия от 5 поредни и със 7:3 Еванс спечели продължилия час първи сет.

ВТОРИ СЕТ:



Първото подаване на Григор във втория сет не мина твърде гладко, като Еванс пак се добра до брейкпойнт, но Григор се измъкна – 1:1. Веднага след това пък бе ред на българина да се сдобие с точки за пробив – при 15:40. Първата възможност бе заличена от англичанина, но при втората Еванс сгреши воле на мрежата и това означаваше пробив за Димитров – 2:1. Григор затвърди брейка за аванс от 3:1, а след това даде всичко от себе си, за да направи преднината си в сета още по-голяма. Възможността за 4:1 се появи при 30:40 в петия гейм, но Еванс все пак се измъкна – 2:3.

Ощр от категория Тенис


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558