Намери ни
To Top

Той е сред 10-те най-скъпи футболисти в историята, а Бербатов го направи да изглежда жалък

Той е сред 10-те най-скъпи трансфери в историята, а нашето момче Димитър Бербатов го направи да изглежда жалък!

Това спокойно можем да кажем за колубмийската перла на Манчестър Юнайтед Радамел Фалкао след любопитно сравнение с 33-годишния благоевградчанин. Всъщност перла го наричат мнозина, макар че ако се обърнем към цифрите, ще видим, че дори сякаш постоянно пренабрегваният на „Олд Трафорд“ Берба има в пъти по-добри цифри от литаноамериканеца на този етап от кариерата му на „Олд Трафорд“. С което прави Фалкао да изглежда доста прехвален и Юнайтед да няма мотив да заплати за Монако желаните от клуба от Кяжеството още 43 млн. паунда за перманентно оставане в Манчестър.


Правим простичко сравнение.

RadamelFalcaoASMonaco2-Reuters

Отдаденият под наем от Фалкао все още търси себе си в Манчестър Юнайтед

Откакто №10 в историята на трансферите (60 млн. евро от Монако, платени на Атлетико М) отиде в „Театъра на мечтите“, Манчестър Юнайтед изигра 19 мача в Премиър Лийг и един за ФА Къп. Фалкао попадна в групата на Юнайтед за 15 от срещите и започна като титуляр само в 9 от тях. Вкара 3 гола, подаде 3 асистенции и записа пълни 90 минути само в 3 от мачовете.

Когато през 2008 г. Бербатов си направи подарък за ЧРД с трансфер на „Олд Трафорд“, напрежението бе огромно, а съответно в първите си 19 мача за първенство и един за ФА Къп за Юнайтед, Митко попадна в групата общо 19 пъти, като единственото му отсъствие бе поради контузия. В 18 от мачовете почна като титуляр, в 16 записа пълни 90 минути. Головете бяха 5, а асистенциите – 9! И за да затрудним задачата на Фалкао, в 20-ия си мач за „червените дяволи“ Берба записа и гол, и асистенция при 3:0 над Челси.

ОЩЕ ПО ТЕМЕТА:

Юнайтед постави на карта бъдещето на Бербатов

Ощр от категория Анализ