Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2015/01/neftohimik-rakovski.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Един голям български отбор се възроди! – Sportove
Намери ни
To Top

Един голям български отбор се възроди!

Един голям български отбор на практика се възроди още сега. Това можем да кажем, след като от спортно-техническата комисия на БФС позволиха на втородивизионния ФК Бургас да играе през пролетта със зелени екипи. Така тимът, който от лятото ще се слее с Нефтохимик, може да бъде припознат от феновете на „нафтата“ още сега като техния любим клуб. Фиктивното обединение ще стане след края на сезона, но след зелената премяна на Бургас единстевоното, което пречи да бъде разпознат като Нефтохимик напълно, е името.


„Черноморски фар“. припомня, че наредбата на БФС не позволява промяна в цветовете на екипите, заявени от отборите преди началото на сезона. А от Бургас бяха посочили основен екип в синьо, първи резервен в бяло и втори резервен в червено. Но футболната централа ще им разреши да променят цветовете в зелено.

„Действително наредбата не позволява промяна в клубните цветове на полусезона. Правилото обаче си е правило, а не закон, който не може да бъде нарушаван. С решение на спортно-техническата комисия промяна може да се разреши. Точно така ще стане и с Бургас преди началото на пролетния дял от първенството на Б група. Получихме писмо от клуба, в което ни обясняват, че са претърпели големи липси в екипите от есенните им мачове и искат да правят нови в зелено. Защо да не им позволим? Та нали БФС работи в услуга, а не в противовес на клубовете“, коментира пред „Черноморски фар“ секретарят на спортно-техническата комисия на БФС Неделчо Михайлов.

От лятото Бургас и Нефтохимик ще съставят общ клуб, носещ по правна уредба името Нефтохимик Бургас 1962.

Ощр от категория Тема на деня


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558